Under 16 wint dik van buurman

MAASSLUIS – Na de vorige week erg dik te hebben gewonnen tegen Klipperstars op het grote veld was er nu weer ruimte in het speelschema om op het grote veld voor de Dames 1 wedstrijd te spelen. De jongens waren op tijd om het veld klaar te zetten zodat er nog genoeg tijd was voor een goede warming-up en team bespreking.

Op de training was al duidelijk dat er een beetje spanning bij deze wedstrijd te verwachten was omdat sommige jongens van beide teams elkaar kennen. De winst werd vooraf al geclaimd door Juventus werd mij ingefluisterd. Mijn reactie was ‘eerst lekker spelen en je best doen in zowel de aanval als de verdediging’,  als het team dat geconcentreerd doet…., dan zou het voor ons positief kunnen aflopen. De wedstrijd bespreking er even kort bij stil gestaan, meer niet. De opdrachten in de verdediging was er strak opzitten en in de aanval snel de break zoeken. De gemiddelde speler van Juventus was langer dan de de Eagles dus uitboxen werd ook aangestipt. De warming up was goed, maar door mij als coach nog wat slap bevonden en dus even de koppies bij elkaar om meer intensiteit te motiveren. Hoe meer wedstrijd klaar wij zijn, des te beter zouden wij kunnen beginnen. De tegenstander was in mijn ogen te relaxed aan het warm lopen. Als je al scherper aan de wedstrijd kan beginnen is dat al een voorsprong natuurlijk

De eerste 3 minuten was het rommelig, beide kanten kregen kansen maar er werd veel gemist. De gasten uit Schiedam hadden de eerste score maar werd al snel gevolgd door een score van Damian. Die samen met Timo al een wedstrijd bij U18 die middag had gespeeld. Het bleef rommelig. Via een Time out even de punten, het doorpassen van bal en je tijd nemen in de aanval, en je aanval breed houden besproken. Daarna liep het iets rustiger. Einde eerste kwart voor de Eagles 8-6.

Het tweede kwart werd de eerste minuten door Shurancy gedomineerd, hij scoorde 8 punten op rij. De tegenstander vluchtte in een time-out. Binnen 2 minuten hadden wij een 16-6 voorsprong te pakken. Het tweede kwart van dit kwart waren Efdal en Saleem die de dreiging naar het bord hadden en diverse keren op de vrije worplijn kwamen. Wij gaan rusten met 26-12 score.

In de kleedkamer de spelers een compliment gemaakt over het spel en de concentratie. Voor mijn gevoel als coach was de druk er nu af bij de jongens en aangegeven meer druk op de bal opbrengende speler van de tegenstander te zetten en zoveel de pass mogelijkheden daarna goed proberen te verdedigen.

De jongens waren gemotiveerd en hadden veel zin in de tweede helft. De verdediging op de man met de bal ging redelijk. Er waren maar 2 goede dribbelaars bij de tegenstander en die speelden vaak niet samen. De tegenstander wilde de bal opbrenger-guard ruimte geven door screens te zetten bij onze verdedigers. Daar was in de pauze ook al aandacht aan gegeven dus dat konden wij redelijk pareren. Toch kwamen wij niet tot score toe de eerste 2 minuten. Bij een bal bezit op de achterlijn op de aanval helft werd er door mij een time-out genomen om onze nieuwe bal inname spel te oefenen en even een bijna zekere score te maken.                                                                                  Dat lukte en iedereen in het team was blij verrast. Bij een goede voorsprong is het leuk om de jongens scherp te houden met soms nieuwe uitdagingen. Eind derde kwart 44-23.

Het laatste kwart bleven de spelers hard werken in de verdediging. Zodoende kwam het team vaak aan steals die wij nu steeds beter in de break naar voren gingen spelen. Doordat goede snelle samenspel liep de score steeds verder uit in het voordeel van de jonge adelaren. Siwan en Shurancy zijn vaak bij deze breaks betrokken als passer of zelf in de aanval. Als wij niet in de break spelen word onze aanval nu wat rustiger gespeeld en worden door Timo, Saleem en Kerem goede aanvallen naar de basket gespeeld. En niet onbelangrijk gescoord. De laatste time out werd weer genomen toen wij weer bal bezit op de achterlijn kregen. Weer even de out of bounce situatie uitgetekend maar nu met andere spelers. Uit deze situatie kwamen wij ook weer tot score toe. Leuk !!  was de spelers reactie na de wedstrijd ‘kunnen wij deze out of bounce situatie erin houden? ‘. Natuurlijk jongens !

Wij sluiten deze wedstrijd af met een score van Ben die nu net als alle andere spelers een score in de wedstrijd achter zijn naam heeft. 72-25. Zaterdag weer een uitwedstrijd, tegen de koploper. Daar kunnen wij zien waar wij staan als team tegen goede tegenstanders, want wij willen als team een klasse hoger gaan spelen na de winterstop in januari.

Scores; Shurancy 16 pnt, Siwan & Saleem 12 pnt 0/2, Timo 8, Efdal 6 FT2/4, Thys en Damian 4 pnt FT 0/1, Ben & Ruben 2 pnt.