Wedstrijdverslagen

Heren 1 wint na verlenging

ZOETERMEER РHeren 1 wint met een zwaar bevochten overwinning, na overtime, van Zoebas. Met slechts zeven man vertrokken de Eagles richting Zoetermeer. De Eagles, momenteel tweede in de competitie, begonnen slap aan de wedstrijd. De eerste score was nog van Green Eagles. Hierna liep Zoebas uit naar een 15-2 voorsprong. De Eagles herpakte zich eind eerste kwart en kwamen terug tot 15-11. Het tweede kwart begon weer niet goed aan de Eagles zijde. Aanvallend werd de center niet goed bereikt en omdat het schot niet viel kwamen de Eagles niet tot scoren. Zoebas won het tweede kwart dan ook overtuigend en met de rust stond het 36-21 voor Zoebas. In de rust sprak trainer/coach Richard Otto uit om aanvallend de center als forward de positioneren zodat er meer ruimte kwam in de bucket. De eerste paar minuten was het nog even wennen.  Van een 43-26 achterstand kwamen de Eagles helemaal terug tot 44-43 eind van het derde kwart en waren de Eagles weer helemaal terug in de wedstrijd. Het laatste kwart liepen de Eagles met nog 2 minuten te spelen uit naar een 49-54 voorsprong. Twee foute innames (een aanvallend en een verdedigend) kantelde de wedstrijd en met 13 seconde voor het einde maakte Zoebas gelijk 55-55. Een niet gefloten fout in de laatste seconde leidde niet tot de verwachte twee vrije worpen voor de Eagles, wel leidde het tot een verlenging. Bij de Eagles was het beste er inmiddels wel af, waarvan 3 spelers al 40 minuten in de benen hadden. Zoebas pakte de eerste 4 punten in de verlenging. Vervolgens kwamen de Eagles terug via twee rake vrije worpen van Marcel en twee rake vrije worpen van Floris. Met nog een paar seconden te gaan ging Stefan naar het bord, miste, pakte zijn eigen rebound, paste hij uit op Ingo welke de bal aan Marcel schonk. Marcel schoot uiteindelijk vrij een driepunter raak en bracht daarmee de overwinning naar Maassluis. Topscoorder in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 23 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Marcel Vaissier (16) en Floris Derksen (10).