Under 16 wint na stroeve start

MAASSLUIS – Na pas twee weken getraind te hebben was daar de eerste wedstrijd al. Het hele team blij dat er weer gespeeld mocht worden naast het trainen. Eigenlijk 1 a 2 weken te vroeg zeker als je nog in de opbouw fase bent. Dus zaak om de jongens in de gaten te houden en proberen meer door te wisselen zodat de spelers niet gelijk aan het maximum van hun lichamelijk krachten komen.

De tegenstander ongeslagen kampioen van een D klasse die dus gepromoveerd was naar de C klasse waar onze U16 in uitkomen. De coach had al een beetje speurwerk gedaan naar de tegenstander en kwam al snel tot de conclusie dat er diverse te oude spelers bij de tegenstanders aanwezig waren. Dit komt omdat diverse verenigingen niet voor elke leeftijd categorie een team heeft en dus diverse aan eensluidend leeftijd genoten bij elkaar samen een team vormt.

De groene adelaren van U16 hadden eerder dit seizoen al met twee van dit soort teams te maken gehad. Daar werd weliswaar van verloren maar zeker niet kansloos.

Het begin was voor beide teams stroef te noemen. Er werden diverse ballen ingeleverd bij het opzetten van de aanval omdat er niet via de afspraken werd gespeeld. Redelijk snel een Time out genomen om even het vizier bij iedereen scherp te krijgen.Na 5 minuten met de stand van 3-2 kwam Wouter het veld op. Hersteld van een ingescheurde enkel band die hem een half jaar aan de kant hield. Redelijk snel kwam hij vrij op de 3 punt lijn op zijn favoriete plek. Iedereen op de bank wist dat, er moedigde het schot aan. En? Ja hoor, de eerste 3 punter is binnen. Einde eerste kwart 6-8.

De mannen verder geïnformeerd over het aanval spel van de tegenstander en hoe hun screen en afrollen te verdedigen. Coach Ruben voegde er aan toe ook goed uit te boxen om de grote (oudere) spelers van de tegenstander niet de rebound te laten pakken. Het scoren gaat iets makkelijker maar de aanvallen lopen overwegend stroef en juist de zaken die wij de laatste training hebben geoefend worden vergeten. De kleedkamer word opgezocht met een 16-18 stand.

In de kleedkamer de aandacht punten van de aanval weer aangestipt. “Niet stil staan na een pass, maar snijden. Hoe ver sta je van de 3 puntlijn, wanneer val je aan-> swing eerst da bal”  Het positieve punt is dat de mannen wel blijven werkenen ze goed bij blijven in stand ondanks het hard en soms gemene spel van de tegenstander.

De tegenstanderkomt beter uit de kleedkamer en pakken vrij snel 2 scores, missen vervolgens 2 vrijeworpen. Daarna komt de geest uit de fles bij de Eagles, snelle scores van Saleem, Shurancy en daarna nog 2 van Timo zorgt voor een voorsprong van 28-22. Kort voor het einde van het derde kwart nemen wij nog een time out om een ’out of bounce’ situatie te bespreken omdat wij bal bezit op de achterlijn hebben. De actie lukt maar shurancy word via een fout gestopt en mag met een paar seconden nog 2 vrijeworpen nemen die hij helaas mist.

Start vierde kwart maakt de tegenstander 28-27. Het word een spannend potje in het laatste kwart. Beide coaches zijn benieuwd hoe de spelers het volhouden. De dreiging is nog wat rommelig maar de tegenstander gaat steeds meer 1 op 1 spelen om steals te pakken waardoor wij makkelijker een actie naar het bord kunnen maken. Damian en Shurancy voeren de Eagles aan in de bucket met rebound en acties. In de verdediging word met man en macht de lange jongens van de tegenstander het scoren na een rebound belet door zich groot te maken en zich op diverse losse ballen te storten om bal bezit te houden. Halverwege het 4e kwart staat het 34-31, de scheidrechters Mike en Floris gaan strakker fluiten waardoor er voor beide teams meer vrijeworpen genomen worden. Damian krijgt in de 8e minuut 2x 2 vrijeworpen en schiet deze alle 4 raak waardoor wij even wat lucht krijgen 41-33. Tussen de vrijeworpen in een time out genomen om de jongens te laten inzien dat de met nog 1 minuut en 45 seconden de tijd onze ‘vriend’ is en dat wij de bal zoveel mogelijk moeten rond passen om de tijd te laten verstrijken. Dat word niet door iedereen begrepen waardoor de tegenstander nog 2 aanvallen kan spelen en 3 punten maken. Gelukken zetten ook nog een score en twee gemiste vrijeworpen tegenover. Winst met 43-36.

Wij kunnen nog twee weken trainen dan staat er weer een wedstrijd op de kalender, thuis tegen Divine uit Rotterdam.

Scores ; Saleem 10 pnt, Timo 6 pnt, Damian 16 pnt ft 4/6, Siwan 1 pnt ft 1/4, Wouter 3 pnt, Efdal 3pnt ft 1/2, Shurancy 4 pnt ft 0/2,