Wedstrijdverslagen

Eagles verliest ruim van Groningen

MAASSLUIS – De eerste wedstrijd na de lockdown speelden de Eagles tegen de nummer 2 van de competitie, Groene Uilen uit Groningen. Groene Uilen heeft tijdens de lockdown door mogen trainen omdat zij nog deelnamen aan de bekercompetitie. De Eagles daarentegen trainden door besmettingen en quarantaines afgelopen donderdag pas voor het eerst weer met een volledige selectie. Geen fitheid en ritme voor de thuisploeg dus waar de Groningers fit en scherp waren. Dit was vanaf de start van de wedstrijd duidelijk te zien. De Eagles kwamen er niet aan te pas en Groningen liep direct uit naar een 3-15. Toch vochten de Eagles voor wat ze waard waren en door dit knokken kwamen ze even terug tot 14-17. Echter was toen bij enkele speelsters al de pijp leeg. Groningen liep weer uit naar 14-23 na kwart 1. In het tweede kwart het zelfde beeld en bij rust was het 25-42. In de rust werd afgesproken dat we toch 1 kwart wilde winnen en in kwart 3 werd alles gegeven. Dit lukte net niet maar het was wel een compliment aan de groep dat het zich kom oprichten. Eind kwart 3 was 37-55.
In het vierde kwart was het over voor de thuisploeg en was het Groningen dat makkelijk uitliep naar 46-77.