Under 16 strijdend naar de overwinning

MAASSLUIS – Met 8 spelers werd de wedstrijd gestart, normaal zijn wij met 11 spelers. Maar nog 3 man in de ziekenboeg die hopelijk komende week weer aansluiten bij de trainingen. Divine ook weer een team met te oude spelers. 1 speler die de 2 meter al aan tikt. Dat zal een flinke klus worden in de rebound.

De start is voor Divine, de guard van Divine is een handige spelers die makkelijk zijn tegenstander verslaat dus naast de lange center 2 spelers om in de smiezen te houden. 0-4. Na een paar minuten komen wij door redelijk spel terug naar een 5-4 stand en gaan wij nog even in een time out om de aanvallijnen nog even scherp te zetten. Het team houd het hoofd koel en lopen wat uit aan het einde van het eerste kwart naar 14-6. Op een aantal plaatsen wisselen wij door, Siwan en Shurancy blijven langer staan om de guard en de center in toom te houden. Als deze spelers gewisseld worden doen wij hetzelfde. Op deze manier blijft de match up in balans.

Het tweede kwart proberen wij de snelheid in het spel te houden om de tegenstander die bijna allemaal groter en sterker zijn zoveel mogelijk te laten rennen. Dat rennen trainen wij ook maar met een tegenstander die anders reageert als je training maatjes leiden wij geregeld balverlies. Dat word in de time out besproken. Ook word de backdoor besproken omdat hier geregeld een score uitkomt. In de verdediging word er hard gewerkt en kunnen wij zeker in de verdediging aardig wat ballen naar ons toetrekken als de tegenstander deze mist.Ook in de aanval pakken wij net als in de verdediging. 8 rebounds. De refs fluiten wat strakker en beide teams komen geregeld op de vrijeworp lijn te staan waar wij 4 uit 10 rakenin dit kwart. Op de training nemen wij 50 % als acceptabel aan. Timo pakt in totaal 5 rebound en elk 3 rebounds voor Siwan en Shurancy. Daar staan 16 x balverlies tegenover. Dat balverlies zal omlaag moeten in de komende weken. Maar het seizoen in nog jong .

Tweede helft starten wij met een 24-18 stand. Je merkt dat er hard is gewerkt in de eerste helft en wij zijn even minder scherp. Na 4 minuten komt de tegenstander tot 1 punt terug 28-27. Even een time out om de jongens rust te gunnen en even de punten op de i zetten. Kort daarna blesseert Timo zich nadat hij in de lucht werd geraakt en komt op z’n knie terecht dus Timo kan niet verder spelen. In dit kwart word er veel heen en weer gespeeld en blijft het rommelig. Omdat wij ook steeds de zelfde opties kiezen, de tegenstander kan zich daar op ik kan stellen. Dat zal dat in het vierde kwart anders moeten. 34-29 stand.

Nou ik ben benieuwd wat dit kwart gaat brengen. Verdedigend word er weer keihard gewerkt aanvallen lopen wij de lijnen in het begin goed maar de verdediging van de tegenstander werk ook goed, als wij dan niet direct een beslissing nemen of de medespelers in de aanval stil staan word het moeilijker aanvallen. Het is ook niet vreemd omdat meerdere spelers ondanks korte wisselbeurten al langer spelen. Er komen wel scores nu een paar van Siwan. Na 5 minuten in dit laatste kwart is de stand 38-33, als twee aanvallen de kleinste Eagle Kerem 2x een 1 tegen 1 situatie tegen de 2 meter lange tegenstander scoort door onderhands zijn lay-up op snelheid te nemen. Fijn dat Kerem nu ook opstaat. Hij is al een tijdje minder fit geweest en ook rustig gebracht in deze wedstrijd wat uiteindelijk voor hem en het team goed uitpakt en daardoornog redelijk fris was aan het einde van de wedstrijd. Met nog twee minuten tegaan neem ik de laatste time out om even af te koelen en te bespreken dat wij zuinig moeten zijn met balbezit en de tegenstander moeten laten werken met een stand van 42-36 stand in ons voordeel. Kort daarna maakt Siwan z’n 5e fout. Oke jammer, goed gewerkt. Ben het veld in als vervanging. Ben is altijd goed in het bal afpakken en gaat er vaak vol in dus verdedigend een zekerheid. De tegenstander scoort nogmaals 42-38. Nu het koppie koel houden zoals in de time out verteld. Dat gaat redelijk. De 2 meter lange center van de tegenstander is nu meer aanwezig in de aanval rebound. Bij zijn laatste rebound zitten 2 Eagles hem zo in de weg dat hij wil weg pivoteren en Ben ziet kans om de bal bij deze jongen uit zijn handen te trekken. Direct daarna wordt Ben foutief afgestopt . Omdat de tegenstander in team fouten last zit mag Ben 2 vrijeworpen nemen. En knalt deze hard via het bord in !! dat geeft het team een boost. Het JU20 van Green Eagles dat al klaar op het veld naast ons moedigt de U16 jongens aan wat de jongens duidelijk goed doet.

Kort daarop pakt ook Shurancy zijn 5e fout en mag de lange center nog 2 vrijeworpen nemen die hij beide mist. Met nog een paar seconden… en dan is de zeer verdiende winst binnen voor de Ju16 selectie die hun hart en ziel in deze wedstrijd hebben gestopt met 44-38.

Een mooie team prestatie.  Dames bedankt voor het fluiten en Rianda om de statistieken per speler bij te houden.

Scores; Kerem 8 pnt, Timo 13pnt FT 5/8 , Ben 4pnt FT 2/2, Damian 3pnt Ft 1/4, Siwan 6 pnt FT 0/4 Efdal 1 FT1/4, Shurancy 9 pntFT 0/3 . Vrijworpen 9 uit 25 = 36%