Nieuws

Informatie start seizoen 2022-2023

Beste Eagles,

Het nieuwe seizoen staat bijna op het punt van beginnen en achter de schermen is er hard gewerkt om alles rond te krijgen.De start van het seizoen is de week van 22 Augustus. We starten het nieuwe seizoen met trainende en spelende teams met een mooi aantal van 17. Dit is in jaren niet zo hoog geweest en is super fijn. Het is echter wel zo dat het elk jaar heel veel pijn en moeite kost om trainer/coaches en overig kader te vinden. Op dit moment hebben wij helaas voor Under 10 en Under 16-2 nog geen trainer/coach kunnen vinden. Wél hebben we een tijdelijke oplossing gevonden zodat de teams wel kunnen beginnen met trainen. Maar we hopen van harte dat mensen zich aanmelden om die teams te trainen en of coachen! (trainerscursussen kunnen gefaciliteerd worden). Sowieso zien we graag dat mensen opstaan om te helpen want er komt (te) veel op de schouders van enkele leden (zo traint elk bestuurslid bijvoorbeeld ook een team). 

Voorlopige teamindelingen & trainer/coaches

Een samenstelling van trainers/coaches en het bestuur hebben veel energie gestoken in de teamindelingen. Desondanks kunnen er wellicht fouten zijn opgetreden, dat horen we dan graag. Omdat we in de gelukkige omstandigheid zijn dat we bij diverse leeftijdscategorieën meerdere teams hebben en we stimuleren om iedereen veel te laten spelen gaan we in het seizoen 2022-2023 met bankspelers werken. Bankspelers kunnen meedoen met meerdere teams. Deze worden later bekend gemaakt. Daarnaast hebben we ook enkele nieuwe trainer/coaches welke wellicht nog aanpassingen maken gedurende de voorbereidingen. De teamindelingen kunnen hier gevonden worden. 

Voorlopig trainingsschema

In samenspraak met de trainer/coaches hebben we na redelijk wat puzzelen een mooi trainingsschema kunnen neerzetten. Dit kunt u hier vinden en gaat, zoals gezegd vanaf 22 Augustus beginnen.  Nieuw is dit jaar de pilot van de fundamental training op woensdag, verdere invulling daarvan volgt spoedig. 

Weet u niet precies waar een specifieke sporthal is dan kunt u hier de routes vinden.

Kick-off day

Belangrijke data is dat 3 September de Kick-Off is voor de Under 14 tot en met de Under 22. Teams zullen samengevoegd worden en er wordt een mixtoernooi gestart. Deelname is verplicht want dezelfde dag wordt ook de scheidsrechterscursus gehouden. Locatie is de Wethouder Smithal van 11.00 – 15.00 uur

Tafelcursus jeugd + ouders/verzorgers

Het komende jaar zullen er meer ouders/verzorgers aangeschreven worden om te tafelen bij het team van uw zoon/dochter. We hebben veel jeugd en dus ook veel wedstrijdtaken. Dit willen we uiteraard niet onvoorbereid doen, daardoor wordt er zondag 28 augustus 10.30 uur een tafelcursus georganiseerd voor hen. 

Veel informatie, en wat hebben we er zin in. Een groot woord van dank voor alle vrijwilligers die elk jaar voor ons klaar staan. En hopelijk vullen we snel de lege plekken in!

Maak er met z’n allen een mooi en sportief seizoen van en veel plezier!

Bij vragen kunt u mailen naar info@greeneagles.nl

Vriendelijke groet,

Bestuur MBV Green Eagles