Uitgedund Under 12-2 pakt weer de winst

SPIJKENISSE – Het Under 12-2 had te maken met een uitgedunde selectie deze wedstrijd. Door zieken en blessures hadden we nog maar vijf spelers over en gelukkig sloot Robin van der Voort aan als zesde man. Veel minuten dus voor iedereen en lekker rennen op een groot veld. Op naar Spijkenisse voor een wedstrijd tegen Hurricanes die een paar plaatsen hoger stond. De echte wervelwind kwam echter van de Eagles zijde af want na de 1e periode stonden we direct 14-0 voor. De laatste weken wordt er veel aandacht besteed aan het eerst kijken en dan pas (waar nodig) gaan dribbelen. Mooi was dan ook om te zien dat deze wedstrijd dit meerdere keren heel goed ging waardoor er direct een goede scoringskans uit voort kwam. Ook hadden we de 1e helft een goede scheidsrechter die foutief verdedigen en drie seconde in de bucket aan onze kant goed affloot, alleen maar leerzaam. Hoogtepunt in de eerste helft was de score met bonus van Mace, leuk om te zien dat ze er steeds vaker invliegen. Uiteindelijk namen de Eagles van coaches Laura en Ruben een ruime voorsprong bij rust van 35-4.

Na rust meer aandacht op de verdediging, voetenwerk en hand in de pass. Maar ook de man en de bal zien, wat een aanwijzingen krijgen die kinderen ook gedurende de wedstrijd. Steeds vaker zien we goed samenspel en lossen we het passend op. Verbeterpunt deze wedstrijd was wanneer de bal in Eagles bezit komt. Meer dan eens pivoteerde we dan juist naar de tegenstander toe in plaats van er vanaf. En dat resulteerde dan in balverlies of een sprongbalsituatie. Daar gaan we komende week weer aan werken. Net als het vrijlopen. Niet allemaal op een hoopje staan, van ver naar de bal toe en in de ‘V-beweging’.

De wedstrijd was na de eerste helft eigenlijk wel gespeeld. De tweede helft zagen we veel goede fastbreaks en wonnen we de wedstrijd uiteindelijk met 63-10. Een leuke wedstrijd met een sportieve tegenstander. Volgende week een pittige wedstrijd tegen Zoebas die in de top meedoet. We gaan weer knallen op de training!