Wedstrijdverslagen

Heren 1 wint van SBU maar verliest vier spelers

MAASSLUIS – Afgelopen zaterdag speelde het eerste heren team van Green Eagles tegen SBU uit Utrecht. Green Eagles staat in de subtop van de 1e klasse. Het kan op goede dagen van potentiele titelkandidaten winnen zoals tegen MSV twee weken geleden ((83-71 overwinning). Daarentegen kan het ook van laagvliegers verliezen zoals gebeurde de week ervoor tegen de nummer laatst Utrecht Bulls (76-66 verlies). SBU had deze competitie pas 3 keer gewonnen en daarnaast waren de Eagles compleet (op de langdurig geblesseerde Ruben Kraaijeveldna) dus een overwinning zat er zeker in. De Eagles kwam furieus uit de start blokken. De Eagles die duidelijk lengte miste tegen de lange mannen van SBU compenseerde dit door met scherp te schieten het eerste kwart. Driepunters van Marcel (2x), Wouter (2x) en Ingo zorgde ervoor dat de Eagles het eerste kwart wonnen met 25-7. In het tweede kwart SBU terug doordat ook zij de driepunters begonnen raak te schieten. Guido Slootweg had zijn vizier op scherp en schoot zijn 10 punten op bijna identieke wijze erin en zodoende hield Green Eagles zijn ruime voorsprong met de rust (42-28). In het derde kwart raakte Ingo Rutting geblesseerd aan zijn enkel. Ook Remco Dekkers had last van zijn enkel. Dit was enkel nummer drie aangezien Marcel Vaissier ook uitviel in het tweede kwart en niet meer kon verder spelen. De wedstrijd werd er niet beter op. Green Eagles wist echter het gat van 13 punten te behouden eind derde kwart (57-44). Het vierde kwart was een kopie van het derde kwart. Nog een blessure (de knie van Dany) en een niet lopende aanval zorgde ervoor dat het nog spannend werd. Met nog twee minuten te gaan was de voorsprong teruggelopen tot 61-57. Met nog 30 seconden te spelen was het Richard Otto dat met een driepunter definitef de overwinning voor de Green Eagles veilig stelde. Topscoorder in de wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 17 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Guido Slootweg (12) en Ingo Rutting (10).