Nieuws

VOG voor alle vrijwilligers

MAASSLUIS – Het onderstaande bericht is afgelopen week verstuurd naar onze vrijwilligers en wij vinden het belangrijk dat ook de rest van de leden en ouders hiervan op de hoogte zijn:

Beste vrijwilliger van Green Eagles,

Het navolgende hebben wij eerder afgesproken met onze leden;

‘’Onze vrijwilligers doen hun uiterste best om het de leden naar hun zin te maken. Dit doen ze door basketballtrainingen te geven, activiteiten te organiseren en gezelligheid in het clubhuis te maken. Helaas zijn er in de afgelopen jaren verscheidene voorbeelden in de media naar voren gekomen, waarbij in Nederland vrijwilligers misbruik hebben gemaakt van hun positie ten aanzien van leden. Dit is schokkend en we hopen vanuit het bestuur dat dit bij ons nooit zal voorkomen.

Een maatregel die we daarvoor willen treffen is de vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag te laten overleggen bij aanstelling in hun functie. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat gedrag uit het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. (https://www.justis.nl/producten/vog/). Op deze manier willen we als bestuur waarborgen dat onze vrijwilligers een schoon verleden hebben.’’ Nu is het eindelijk zover dat wij als vereniging de VOG’S (gratis) kunnen aanvragen voor onze vrijwilligers.

Het beleid is dat iedere vrijwilliger een vrijwilligersovereenkomst ondertekent en de VOG is daar een onderdeel van. Wij hebben als vereniging besloten dat deze VOG maximaal 3 jaar geldig is. Voor het verstrijken van deze termijn zal u van ons een verzoek ontvangen om een nieuwe VOG aan te vragen.

In de komende periode zal u een e-mail ontvangen met de uitnodiging om een gratis VOG aan te vragen. Deze mail zal gestuurd worden naar het e-mail adres wat bij ons bekend is in Sportlink. Binnen twee weken nadat u de aanvraag heeft gedaan, zal u de VOG per post ontvangen. Graag ontvang ik deze VOG dan zo snel mogelijk van u. Het is onze insteek dat dan dit binnen een maand geregeld is.

Heeft u hierover nog vragen, dan kunt u mij altijd bellen of mailen.

Met sportieve groet, MBV Green Eagles

Richard Otto
Voorzitter MBV Green Eagles