Nieuws

10 Maart start Walking Basketball!

Walking Basketball gaat nu echt van start! Dit zal voor dit seizoen wekelijks worden gehouden op vrijdagavond van 19;15 – 20;15 in de gymzaal aan de Haydnlaan. De eerste training begint vrijdag 10 maart. De eerste 8 aanmeldingen zijn al binnen.  Omdat een aantal van hen werken, is gekozen voor de avond. Mogelijk lukt het om volgend seizoen een andere avond te vinden en bij groei van het aantal leden zouden we ook nog overdag een groep kunnen toevoegen. 

De spelregels van Walking Basketball zijn nagenoeg hetzelfde als bij het normale basketball. Belangrijkste verschillen zijn: Er mag niet gerend of gesprongen worden én er mag geen fysiek contact worden gemaakt. De doelgroep is 55+. Het is geschikt voor mensen, die op een gezonde manier en zonder blessures willen blijven bewegen. De groep is gemixt.

De training begint met een warming up. Daarna diverse oefeningen: passen, dribbelen, schieten en dan wordt het spel gespeeld. Tenslotte een cooling down. Na afloop kunnen we van het clubhuis gebruik maken voor de zogenaamde 3e helft.

De organisatie wordt gedaan door 3 leden van Green Eagles. Klaas Hoekstra is de coördinator van het geheel en krijgt ondersteuning van Hans van Hoorn en Jorrit Keijzer. 

Ben je ook geïnteresseerd, dan ben je van harte welkom. Bij voorkeur even aanmelden via walkingbasketball@greeneagles.nl of bij Klaas Hoekstra (0644426433). Bij de start op 10 maart willen we vooraf aan de training even kennismaken met elkaar in het clubhuis. (via de groene deur) Wij zijn er vanaf 18;30.