Under 12-2 showt steeds mooier spel

SPIJKENISSE – Op de vroege zaterdagmorgen naar Spijkenisse om tegen een bekende tegenstander te spelen. Hurricanes was ook de eerste seizoenshelft al een van de tegenstanders. Door afzeggingen en afwezigen waren we desondanks met 7 kinderen vandaag, het voordeel van een wat ruimere selectie. De warming-up was twijfelend en zo werd de wedstrijd helaas ook gestart. Ondanks dat Aimee direct een mooie score liet zien was het begin duidelijk voor de ploeg uit Spijkenisse want die namen een 16-2 voorsprong. Voornamelijk gescoord door nummer 11 & 12 die snel, behendig en lang waren. Bij Green Eagles was het deze wedstrijd echter de wedstrijd van samenspel. Iets waar coach Ruben veel op hamert tijdens de trainingen en wedstrijden. Kijk eens eerst wie er vrij staat voordat we gaan dribbelen. En mooi is het dan ook dat in de eerste helft direct naast Aimee ook Feike Mace en Robin scoren. Met een goed gevoel werd dan ook de rust bereikt met een 24-10 achterstand. Het is na de valse start dus een wedstrijd geworden. Na de rust werd deze lijn doorgetrokken want door mooie scores van Dean en Justin. En met zelfs een driepunter van Jaden kwamen we terug in de 7e periode tot 33-25 wat betekent dat we alle drie de periodes gewonnen hadden. Het laatste kwart kwamen nummer 11 & 12 gezamenlijk in het veld en werd het verschil weer ietsje groter aan het eind (43-25). Maar uiteindelijk verlies je dus na de matige start maar heel nipt van Hurricanes.

De coach ging in ieder geval met een positief gevoel weer op de fiets terug naar huis. Want de stijgende lijn in niveau, mooi samenspel en goed verdedigen en rebounden vindt hij voor een Under 12 leeftijd heel belangrijk en het resultaat is iets meer ondergeschikt. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Divine, we gaan weer knallen!