Wedstrijdverslagen

Under 12-2 begint vol enthousiasme het seizoen

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Het nieuwe Under 12-2 seizoen begon een weekend later dan in eerste instantie werd verwacht. Vorige week kon tegenstander Divine helaas niet genoeg spelers op de been brengen waardoor de uitwedstrijd bij de Devel Heroes de eerste wedstrijd werd voor dit team.

Allereerst een korte introductie van het Under 12-2 team. Dit team is een mix van nieuwe en bekende gezichten die vorig jaar al in Under 12-2 speelden. Zo is captain Justin er weer bij, net als Feike, Mace en Jesse. Nieuw in de Under 12-2 zijn Stijn, Elin, Sverre, Naomi vanuit de Under 10 en daarnaast nieuw zijn Daan en Jesper. De coaches ook dit jaar zijn Laura en Ruben en verder neemt de vader van Jesse de rol van teammanager op zich!

Helaas deze wedstrijd nog zonder de zieke Naomi, Elin en Stijn maar de rest stond te popelen om de mooie nieuwe tenues aan te trekken. En als verrassing had Sverre nog een mooie traktatie voor iedereen omdat hij jarig was geweest. Die kwam goed van pas dat zweetbandje want het ging er direct snel aan toe de eerste wedstrijd.

Het team was direct scherp en liet er geen gras over groeien. Fast-breaks van Feike en Daan en een rake vrije worp van Mace zorgden er voor dat er direct een 11-0 voorsprong werd genomen in de 1e periode. Waar aanvallend de 1e periode erg sterk was, werd er verdedigend nog regelmatig een tegenstander uit het oog verloren. De 2e periode werd dan ook met 7-0 verloren wat de wisselvalligheid laat zien. Na wat meer aandacht daar op werden er door de tegenstander in periode 3 tot en met 6 slechts 10 punten gescoord. Zelf bleven de Eagles doorgaan met een goede score van Justin, en vooral de wisselwerking tussen Feike en Mace op de fastbreak via de lange pass was mooi om te zien. Ook het initiatief van Jesper die graag ook de bal een keer wilde opdribbelen en het gedurende de wedstrijd steeds scherper gaan verdedigen van Jesse en Sverre was goed om te zien. Zo droeg het hele team bij aan de eerste echte winst van het seizoen. De 7e periode kwam de tegenstander nog wel een stukje dichterbij maar de voorsprong was groot genoeg om nog in gevaar te komen. Eindstand werd 31-42 voor de Eagles.

De scores deze wedstrijd kwamen van Justin (2), Daan (10), Mace (12) en Feike (18). Volgende week de wedstrijd tegen Waterdragers, thuis om 13.30 uur die zijn 1e twee wedstrijden wist te winnen. Tot dan!