Wedstrijdverslagen

Flitsende start bezorgt U12-2 overwinning

BARENDRECHT – De herfstvakantie zit er weer op en dus gelukkig weer wedstrijden. Tijdens de herfstvakantie wel twee keer kunnen trainen met het team ondanks enkele zieken en afwezigen. Deze wedstrijd waren Daan en Elin er helaas niet bij in Barendrecht. Maar met 8 waren we klaar voor de strijd tegen Binnenland, een middenmoter in de poule.

Het begin was op z’n zachts gezegd flitsend te noemen want de starting five schoot uit de startblokken. Met Feike, Justin en Mace in een scorende rol stond het na de periode 1 maar liefst 16-0 voor de Eagles. Als je dan aan het eind in de wetenschap bent dat er met 44-26 gewonnen is dan kan je wel zeggen dat deze periode bepalend was in de wedstrijd. Ook de tweede periode gingen ze door en waren er mooie scores van Naomi en Stijn. Het verschil liep zelfs op naar 25-4 aan het eind van die periode. Daarna ging aan beide kanten zo goed als de deksel op de basket want bij rust was het 31-6 voor de Maassluise ploeg. Sverre wist nog met twee mooie schoten in de 4e periode te scoren maar voor de rest bleef het magertjes ten opzichte van het begin.

De tweede helft werd het spel eigenlijk steeds slordiger en leken de Eagles ook minder scherp dan de eerste helft, vooral in de rebound was het team niet al te scherp. Ook de vermoeidheid leek er een beetje aan bij te dragen want te vaak lieten ze hun mannetje lopen. Wel positief was te zien dat Jesper steeds balvaster wordt en Jesse het spel de tweede helft erg goed ging verdelen en we ons niet meer vastliepen in een hoek. Daardoor kwam Stijn enkele keren goed vrij en kon naar het bord met een score of vrije worpen als gevolg.

Door het goede begin kwam de overwinning geen moment in het gevaar en konden we zelfs een paar uurtjes als koploper door het leven gaan. Daarna nam Waterdragers die weer over en laat dat nou de tegenstander zijn van volgende week. In de thuiswedstrijd werden de Eagles overrompelt door deze ploeg die een aparte manier van basketbal hanteerde (schieten vanaf alle plekken en dan vol in de rebound). Een week hard trainen en we gaan kijken hoe we ze nu tegenstand gaan bieden. Niks te verliezen en lekker hard werken en plezier hebben!