Wedstrijdverslagen

Jolien van Baalen over de Vrouwen Open-divisie

MAASSLUIS – Het 3x3NL League seizoen 2023-2024 is in aantocht, en teams kunnen zich nog een paar dagen inschrijven voor deze nieuwe jaargang. Basketball.nl laat de komende dagen verschillende spelers en speelsters aan het woord over wat de League, maar ook 3×3 als sport, voor hen betekent. Jolien van Baalen speelt met haar team in de Vrouwen Open-divisie. “We zijn behoorlijk serieus met het spel bezig.”

“Toen we nog 5-tegen-5 promotiedivisie speelden bij Green Eagles, speelden we in de zomer al vaak 3×3 toernooien. Ik praat over acht of negen jaar geleden denk ik. Sinds vorig jaar focussen we ons echt op de 3x3NL League, en volgend jaar hebben we denk ik genoeg speelsters om twee teams in te schrijven in de Open Divisie.

We spelen geen 5 tegen 5 meer, omdat het team om verschillende redenen uit elkaar viel. Sommigen wilden simpelweg geen promo meer spelen, anderen kampten met blessures. We hielden een klein clubje over en kenden het 3×3 basketball al. Voor degenen die nog steeds een sportieve uitdaging zochten was de keuze dus snel gemaakt.

Onze trainingen zijn echt op 3×3 gericht. Vorige week nodigden we Jeanine van de NBB nog uit om een clinic te geven. En we kijken naar de profs: wat doen zij? En hoe kunnen we zorgen dat we hun tactieken ook in ons spel implementeren? Zo zien we dat zij weinig corner drietjes nemen en het spel bóven de vrije worplijn maken. Dat besturen wij. We zijn dus behoorlijk serieus met het spel bezig.

We groeien dan ook voortdurend en dat is super leuk. De meesten van ons begonnen twintig jaar geleden al met basketball. Dan is de individuele groei er wel een beetje uit: ons schot gaan we niet veel meer veranderen of verbeteren. Maar om tactisch elke keer een beetje beter te worden motiveert ons.

Vorig jaar hebben we de League gewonnen. Alléén meedoen voor de lol, dat zit niet in ons. Maar we spelen hele leuke wedstrijden en komen veel meiden tegen die we al kennen uit onze promojaren. Het doel is voor ons om de beste resultaten te halen, binnen de energie die wij besluiten erin te stoppen. Dat bevalt héél goed.”