Wedstrijdverslagen

Walk in the park voor Under 12-2

BRIELLE – Een vroege zaterdagmorgen in Brielle. Zonder Elin en Stijn die nog wat langer uit de running zijn en dit keer ook helaas zonder Justin. Dus was dit een mooi moment voor Xavi om zijn debuut te maken na al een geruime tijd mee te hebben getraind met het team. De warming-up was nog een beetje slaperig en ook de coach omarmde het bakje koffie van onze fijne teammanager Marcel.

Maar gelukkig was de wedstrijd een niet al te lastige want Voorne was duidelijk een maatje te klein voor het leuke Under 12-2 team wat goede stappen maakt. Al snel was er een ruime voorsprong voor de groenhemden te noteren en dus een mooie gelegenheid om enkele spelers een keer een andere rol toe te bedelen. Zo dribbelden andere de bal op en gingen de gebruikelijke guards dit keer af en toe juist als flyer weg. Soms onwennig maar over het algemeen ging het hartstikke goed!

Al snel schakelden we terug naar half veld verdedigen zodat we wat meer konden werken aan het tussen man en bord verdedigen en het helpen in de defence als iemand anders gepasseerd werd. De scores in de app klopten niet helemaal, maar feit was wel dat wederom iedereen tot scoren kwam.

De wedstrijd verliep redelijk eentonig en de laatste periode ging in met 13-61. We stelden samen nog even als doel om te proberen de 75 punten te halen. Ondanks een fanatieke full-court press vielen net een paar balletjes te veel er niet in. Maar toch was 69-15 een hele mooie eindstand.

Met deze overwinning hebben we definitief de 2e plek veroverd achter Waterdragers. Een hele mooie plek waar we aan het begin van het seizoen voor getekend zouden hebben. Nog twee wedstrijden te gaan en uiteraard gaan we daar vol voor de winst. Allereerst zaterdag tegen Devel Heroes thuis om 11.45 uur in de Haydnlaan. Tot dan allemaal!