Wedstrijdverslagen

Leuke wedstrijd op regenachtige zaterdag

MAASSLUIS – Na vorige week geen wedstrijd gehad te hebben en doordeweeks geoefend te hebben tegen Under 10-1 mochten we nu aan treden tegen Binnenland. Helaas nog zonder Stijn en Elin, al was het fijn om Elin wel op de bank te hebben bij haar teamgenootjes. Na een wat langere warming-up te hebben gehad omdat de uittenues in de file stonden zou je verwachten dat de Eagles er klaar voor waren. Helaas was dit niet echt het geval in deze thuiswedstrijd want de eerste zes punten waren voor de ploeg uit Barendrecht. Een groot contrast met de uitwedstrijd waar in de 1e periode een 16-0 voorsprong werd genomen en de basis voor de overwinning werd gelegd. Vooral verdedigend leken ze niet wakker want ze lieten hun tegenstander te vaak lopen. Maar met 4-8 viel het nog te overzien al moesten coaches Laura & Ruben het team wel even op scherp zetten. Dit lukt goed want de tweede periode werd met 10-3 gewonnen met een stuk betere verdediging en oa. twee goede lay-ups van Sverre. De betere verdediging werd gelukkig ook in de 3e en 4e periode aangehouden alleen aanvallend was het te onrustig. Of te gehaast en te snel passen of juist door een groep tegenstanders heen willen dribbelen. Maar door een mooi schot van Naomi en 6 punten van Mace stond er toch een 24-15 voorsprong bij rust.

De wedstrijd was echter nog verre van gespeeld, en zeker nummer 11 van de tegenstander moest in de gaten gehouden worden. Periode 5 was het Daan die alle zes punten voor zijn rekening nam en de tegenstander scoorde er vier. In de zesde periode was het voor beide ploegen nog een stuk lastiger om te scoren. Gelukkig was het Jesper die een sterke lay-up maakte. In de verdediging nam Sverre de taak op zich om nummer 11 van het scoren af te houden, met succes. De zevende periode begon dan ook met een 32-21 voorsprong. Waar in de zesde periode amper gescoord werd lukte het opeens in de zevende periode aan beide kanten wel. Goede rake lay-ups van Jesse en een aanvallende rebound met score van Justin waren de goede scores aan Eagles kant. Maar ook Binnenland scoorde er lustig op los met liefst 13 punten (waarvan 8 van nummer 11). Toen aan het begin van de 8e periode er nog een driepunter binnenviel bij Binnenland was het opeens nog maar 5 punten verschil. Gelukkig speelden de Eagles het goed uit in de 8e periode. Strakke verediging en met lange aanvallen en rake lay-ups van Mace en Feike werd het een 46-38 overwinning. Zo blijven we de goede nummer twee in de competitie en mogen we volgende week al vroeg in de ochtend naar Brielle voor een wedstrijd tegen nummer 3 Brielle. Maar eerst weer even nagenieten van deze overwinning waar (wederom!) iedereen tot scoren kwam.