Winst in Rotterdam met klein beetje een bittere nasmaak

ROTTERDAM – Nadat we vorige week een goede wedstrijd thuis hadden gespeeld tegen Devel Heroes met winst was het deze zaterdag al weer tijd voor de allerlaatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft. Uit bij Divine in Rotterdam, daar hadden we nog niet tegen gespeeld want bij de thuiswedstrijd kwamen ze niet opdagen.

Helaas deze wedstrijd zonder de langer afwezige Stijn en Elin. En ook Feike was helaas ziek geworden de nacht voor de wedstrijd, maar met 8 nog steeds een prima aantal. Nadat we later begonnen omdat de scheidsrechters 10 minuten te laat waren begon er een, zacht gezegd, rommelige wedstrijd. Nadat Daan nog goed de score opende voor de Eagles, lieten ze zich daarna vooral op felheid aftroeven. Geholpen door scheidsrechters die niet floten werd het gedurende de wedstrijd steeds harder en niet leuker. De tegenstander nam daarnaast het slangensysteem op de koop toe en wisselden pas zijn sterkste drie nadat er wat van gezegd werd. “Ze zitten er pas net op dus daarom spelen ze minder”. Wat een verschil, bij ons zouden ze juist meer spelen om beter te worden! Dit aangegeven te hebben had direct effect want de Eagles kwamen terug in de wedstrijd en bij rust niks aan de hand en een 16-14 achterstand.

Na rust een onveranderde situatie, maar de Eagles waren wel wakker nu. De irritaties, pijntjes en tranen werden omgezet in hard werken en coach Ruben werd steeds trotser. Gedurende de tweede helft namen ze een voorsprong en in de laatste periode namen de Eagles een zes punten voorsprong van 38-32. Toch kwam Divine terug tot 38-40. Een spannende laatste minuut en uiteindelijk een prachtige buzzerbeater driepunter van Jesse zorgde voor een 43-38 overwinning. Juichen, high fives en veel applaus.

Wat daarna volgde was helaas minder fraai, want tijdens de line-up en het handjes geven was er opeens rumoer. De coaches van de tegenstander beweerden opeens bij hoog en laag dat er maar 7 periodes gespeeld waren. Toch apart als je het slangensysteem niet hanteert, in de 6e periode nog bevestiging vraagt dat het de 6e periode is en er spelers op de tablet scoorden in periodes dat ze niet speelden.. Diverse andere argumenten en bewijslast werden aan de kant geschoven. We besloten maar de verstandigste te zijn en de boel niet verder te laten escaleren want dat zou onnodig zijn, zeker bij een Under 12 leeftijd. Dus in Sportlink een andere uitslag maar wel lachende gezichten op de foto, want er was gewoon winst met een top slot van Jesse.

Een prachtige eerste seizoenshelft met alleen nederlagen tegen de kampioen Waterdragers. Die komen we een klasse hoger waarschijnlijk weer tegen, dus kans op revanche voor de twee punts nederlaag uit bij hen. Het is een heerlijke groep die echt wil leren en goed luistert. Nog even trainen, een kerstvakantie en dan op naar de 2e seizoenshelft. Fijn ook dat er elke keer zoveel ouders er bij zijn, heel leuk! Een mooie kerst allemaal