Nipt verlies in sterke wedstrijd

MAASSLUIS – Een vroege thuiswedstrijd tegen Cady’73 stond er op het programma deze zaterdag. Door de voorjaarsvakantie enkele weken geen wedstrijd gehad dus maar eens kijken hoe we verder gaan in de competitie. Deze wedstrijd waren we helaas met 7 want door diverse redenen waren Jesper, Justin, Stijn, Elin er niet bij. Coach Ruben verwachtte een pittige wedstrijd want Cady’73 kwam de vorige seizoenshelft uit tegen het eerste team van de Eagles en had al goede uitslagen laten noteren in de 2e seizoenshelft. Maar een strakke verdediging heel veld moesten de bomen van lange kerels bij de tegenstander van de basket afhouden. Dit lukte meer dan behoorlijk want de 1e periode startte met een score van Mace en eindigde met amper scores in 2-4. En de tweede periode namen de Eagles zelfs een brutale voorsprong door de periode met 8-0 te winnen, voornamelijk door geraakte vrije worpen van Feike die alleen met fouten afgestopt kon worden. Vanaf dat moment ging het tot de rust gelijk op en was het vooral mooi te zien dat de Eagles steeds meer man EN bal gaan zien en dus ook gingen helpen als de snelle nummer 5 zijn verdediger passeerde. Rust was het met 16-17.

Na rust een goede start van de Eagles die met 7 punten van Mace direct de leiding weer namen en tot en met de 6e periode bleef het gelijk op gaan. 31-30 na die periode waarbij Xavi steeds beter zich ging positioneren zodat de lange bomen beter afgestopt werden. Hadden we het net inside zo goed afgestopt, schoten de IJsselnaren opeens 4 driepunters raak in de 7e periode. We kunnen wel zeggen dat daar de wedstrijd verloren werd. Een combinatie van geluk en talent zorgde opeens voor een 36-44 achterstand. Een paar bemoedigende woorden en nog een periode te gaan zorgden er voor dat de Eagles de rug rechtte en terug kwam naar 42-44. Helaas kwamen we de laatste aanval met Daan aan de bal niet meer tot een schot of een drive waardoor we nipt met twee punten verloren.

Maar coach Ruben was eigenlijk maar een split second teleurgesteld en was eigenlijk ondanks een nederlaag hartstikke tevreden. Want ondanks het promoveren doen we elke wedstrijd goed mee (op BOB uit na), blijft de stijgende lijn zich voortzetten en hebben we al gelijk gespeeld én gewonnen.

Komende week een leuke wedstrijd uit bij Waterdragers die we nu voor de 4e keer tegen komen dit jaar. Na een dikke nederlaag in de 1e wedstrijd, een twee punts verlies in de 2e wedstrijd en een gelijkspel in de 3e wedstrijd. Laten we hopen dat deze trend zich voortzet. Coach Ruben zal het volgen vanaf zijn telefoon, maar alle vertrouwen dat vervangster Anouk de punten mee naar Maassluis neemt.