Wedstrijdverslagen

Heren 1 wint van Goba en stijgt vier plekken op de ranglijst

MAASSLUIS – Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van Green Eagles tegen Goba uit Gorinchem. De Eagles kennen een stroef seizoen mede door de vele blessures die het team parten speelt. Ook deze wedstrijd begonnen de Eagles zonder de langdurig geblesseerde Laurens Don en Marcel Vaissier. Hier staat tegenover dat de jeugdspelers Jarno van den Bos en Mike Boelaars zich meer en meer hun waarde voor het team bewijzen. De uitwedstrijd werd van Goba met 75-64 verloren. Dit was een frustrerende nederlaag omdat na de rust een 10 punten voorsprong werd weggegeven (mede) doorhet uitvallen van spelers door blessures.

De Eagles begonnen scherp aan de wedstrijd en kwamen direct met inside scores van Stefan Kraaijeveld voor met 14-4 na 6 minuten spelen. Goba kon aanvallend geen vuist maken doordat de Eagles een felle pressieverdediging speelden. Aanvallend verdubbelde de Eagles de score en wonnen het eerste kwart overtuigend met 28-4. Het tweede kwart werd begonnen met een score van Jordy, een driepunter van Jarno en wederom een score van Stefan en zo liepen de Eagles direct uit naar 35-4 en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Doordat de Eagles iets minder scherp werden kwam Goba met een 2-11 run iets terug in de wedstrijd. Met rust stond er nog steeds een comfortabele 46-22 voorsprong op het scorebord.

In de tweede helft was het aan Eagles kant beduidend minder. Met de zoneverdediging van Goba hadden de Eagles duidelijk meer moeite. Aanvallend viel het schot niet (slechts 3 van de 24 driepuntspogingen was raak!) waardoor in de tweede helft minder gescoord werd. De voorsprong kwam in de tweede helft echter niet onder de 20-punten. Twee goede drives van Mike Boelaars zorgden uiteindelijk dat de Eagles de wedstrijd ruim met 77-44 wonnen. Topscorer in de wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 32 punten.