Nieuws

Mooi toernooi voor U8 en U12-2 bij Rivertrotters

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Afgelopen zaterdag was er een mooi afsluitingstoernooi voor Under 12-2 bij Rivertrotters. Daarnaast was Under 8 maar liefst met drie teams afgereisd naar hetzelfde toernooi om de eerste wedstrijdjes te gaan spelen in hun prille basketbal carrière.

Al vroeg stonden alle teams klaar om verspreid over de ochtend maar liefst 6 a 7 wedstrijden te spelen. Waar Under 8 met drie teams hele mooie wedstrijden speelden en heel vaak ook aan de goede kant van de score stond was dat van ondergeschikt belang. Want aan het eind van het toernooi was iedereen de winnaar en gingen alle teams er van door met een mooie Betty Kraaijo beker, die ze hoogstpersoonlijk kwam uitreiken.

Bij Under 12-2 werd er meer op resultaat gespeeld. Wat leuk was, was het feit dat trainend lid Laythan z’n eerste wedstrijd van het seizoen mocht spelen. En dat ook Elin en Stijn na lang ziekteleed meededen. De wedstrijden waren met doorlopenden tijd van 10 minuten. Na een stroeve start tegen de uiteindelijke winnaar uit Northside uit Amsterdam (21-9) werd er vervolgens wel ruim gewonnen van MSV Noordwijk (18-5). De laatste wedstrijd in de poule was tegen Blue Arrows 1 en die werd na een 6-0 voorsprong helaas toch met 8-11 verloren. Toch waren er kwartfinales voor de Eagles en tegen Blue Arrows 2 was er ook een overwinning te noteren. Door naar de halve finale en daar kwam een oude bekende het veld op, Rebound. Nou die waren na twee nederlagen in de competitie gebrand op een overwinning. Hard verdedigen aan beide kanten zorgden voor een nagelbijter en met nog een minuut te gaan stond Rebound met één punt voor. Een mooie driepunter van Daan zorgde echter voor een voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Finale dus, en er was veel verwarring alom want we gingen een wedstrijd spelen tegen Northside. Achteraf bleek dat we een finale moesten spelen voor plek 5-6 tegen Noordwijk (lijkt er op, en die waren al weg..). Maar dat bleek pas nadat de wedstrijd tegen Northside was gespeeld. En daar lieten de Eagles pas zien dat ze in de ochtend te laat op gang waren gekomen want waar ze de eerste wedstrijd met 21-9 verloren daar stond de ploeg nu tot een kleine minuut voor tijd zelfs met een punt voor. Twee keer balverlies bracht de (terechte) winst naar de sterkere ploeg Northside. Maar coach en spelers werden meer dan zenuwachtig, en dat was al een winst op zich. Een heel leuk toernooi sloten we dan ook af met een mooie 5e plek al had er zeker meer in gezeten. Maar we hebben iedereen even veel laten spelen en vooral met elkaar veel plezier gehad.

Nu waaiert iedereen uit over alle nieuwe teams in het komende jaar en kijken we met veel plezier terug op afgelopen seizoen. Wat rest zijn de mooie foto’s van afgelopen zaterdag op Facebook van Rivertrotters.