Nieuws

Dames 3X3 pakken winst in Rotterdam en gaan naar Hannover

ROTTERDAM – Afgelopen zondag hebben de Green Eagles Dames 3X3 deelgenomen aan het 3×3 toernooi in Rotterdam. Dit toernooi is onderdeel van een Duits-Nederlandse toernooi zomer met 6 toernooien in Nederland en 10 in Duitsland. Alle winnaars van die toernooien komen samen op 1 September in Hannover voor de finale dag. Een mooi streven dus voor de Eagles Dames om hoge ogen te gooien in de stralende zon te Rotterdam.

Het 3X3 team bestond uit Willeke Bruins, Kirsten Boer, Suzanne van Driel en Anouk Kraaijeveld. Het begin was nog moeizaam te noemen want de 1e wedstrijd werd er slechts met 10-6 gewonnen wat vooral scorend een lage score is. De tweede wedstrijd werd door de Dames zelf betiteld als de beste wedstrijd van het toernooi want tegen US Amsterdam, een sterke ploeg werd er met 15-10 gewonnen. Tussen de wedstrijden door waren de pauzes flink lang dus de 3e wedstrijd werd het niveau helaas niet vastgehouden door de ploeg uit Maassluis. Een moeizame wedstrijd waarin volgens speelster Anouk Kraaijeveld “te veel mee werd gegaan in het niveau van de tegenstander en er moeizaam een gat geslagen kon worden”. Desalniettemin was er een winst met 12-10 en plaatsing voor de halve finale.

Die halve finale was een walk in the park voor de 3×3 dames want met 16-5 was er een duidelijke overwinning te noteren tegen Capelle a/d IJssel en konden de dames de krachten sparen voor de finale. Het waren namelijk zware omstandigheden in de volle zon op Zuidplein. De finale was wederom tegen US Amsterdam die de andere halve finale hadden gewonnen. De winnaar van deze wedstrijd zou zich dus plaatsen voor de finale in Hannover en kan ook nog eens mooi prijzengeld winnen. Uiteindelijk waren de lachende gezichten te zien bij de ploeg uit Maassluis. Een 15-9 winst betekende de dagwinst en plaatsing voor de prestigieuze finale in Hannover. Naast de plaatsing voor Hannover hebben ze zich met deze winst ook geplaatst voor het NK. Van harte gefeliciteerd dames!