Under 14 blijft ongeslagen

‘S GRAVENZANDE – In de 8e wedstrijd van de competitie was de nummer 3 van de ranglijst de tegenstander.

Een technisch meer begaafde ploeg dat de meeste andere tegenstanders. Fysiek was de combinatie Westland Stars/ Green Eagles  sterker. Leila vd Beek ontbrak bij de thuisploeg vanwege een enkelblessure

In de 1e periode slaagden de gasten uit Katwijk erin om goed mee te scoren met de koploper van de 1e klasse C. De 23 punten van de thuisploeg lagen in de lijn der verwachting.  Grasshoppers scoorde 15 punten tegen. Iets  wat maar weinig  tegenstanders dit seizoen presteerden. Eugenie Overman had in dit 1e kwart al 3 persoonlijke fouten opgelopen.

In de 2e periode hielden de westlandhalbewoners de verdediging een stuk dichter. Maar liefst 9 verschillende speelsters kwamen in dit kwart tot scoren waardoor de rust werd gehaald met een 47-21 stand. De rust werd echter niet gehaald door Eugenie Overman. Zij moest al in dit 2e kwart definitief naar de kant met 5 persoonlijke fouten. Haar wedstrijd duurde precies 8 minuten en 44 seconden.

Na de pauze eenzelfde beeld. Gabriela Uitterlinden was aanvallende de stuwende kracht. Ze had veel steals op de spelverdeelster van Grasshoppers die snel werden opgezet in scores. Een 25-8 periodestand bracht de tussenstand op 72-29 met nog 10 minuten te spelen.

Het laatste kwart was zeker niet het beste. De meiden gingen slordig spelen en de druk op de tegenstanders werd minder. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 88-38 eindstand.

Een resultaat welk , hoe vreemd het ook klinkt, in de lijn der verwachting lag. De krachtsverhoudingen lopen namelijk in deze 1e competitie nogal uiteen. Samen met Leiderdorp spelen de “Green Stars” 2 klassen beter dan de overige 4 tegenstanders. Waarschijnlijk  zal dat in de 2e competitiehelft veranderen. Vandaag in ieder geval een wedstrijd met goede en mindere momenten. Kaja v Zeijl en Nicole Lelyveld gaan steeds brutaler spelen en dat is een goede zaak. Nicole kwam zelfs voor 6 pogingen op de vrije worplijn, meer dan al haar teamgenoten.

Gabriela Uitterlinden scoorde vandaag de meeste punten (24). Lotte Vreugdenhil maakte er 13 en Manon Brouwer 10. Voor de 2e keer dit seizoen kwamen alle (11) speelsters in deze wedstrijd tot scoren!