Wedstrijdverslagen

Niek in de rayonselectie

MAASSLUIS – Niek Amerlaan is in stilte al weer bezig met zijn 3e seizoen bij de rayon selectie die gemiddeld om de week op zondag bij elkaar komt om te trainen en afwisselend daarop een wedstrijd te spelen. Niek begon zijn avontuur in het rayon bij de U12 selectie, eigenlijk nog te jong destijds maar talenten krijgen daar hun kans.De trainingen die gegeven worden zijn vooral fundamentals en conditineel van inhoud. Omdat er ook wedstrijden gespeeld worden is men ook tactisch met de spelers bezig. De trainingen die door de trainers gegeven worden zijn overwegend gediplomeerde trainers-coaches die veel tijd in het spelletje steken,deze trainers-coaches doen dit vaak naast hun werkzaam heden bij hun eigen vereniging. Enige bekende namen voor Eagles leden die trainingen geven of hebben gegeven zijn Kees Brugman,Marvin Cossee,Ivy Critchlow en Jenneke vd Berg.

Dat Niek het een en ander van deze trainingen opsteekt is wel te merken,vooral in wedstrijden van zijn eigen GE team(dit jaar U18) ziet hij het vaak als zaken niet goed gaan, dit probeert hij te corrigeren of geeft tijdens een time out zijn input. Dit seizoen speelt Niek in de rayon selectie van U15 ,dit team bestaat uit spelers van o.a Binnenland,Leiden,Rotterdam basketbal. De spelers van deze verenigingen komen uit in minimaal rayon teams tot aan de eredivisie toe,dit en vorig seizoen is ook de trainer coach van het U15 team van eredivisie niveau.

Dat Niek tot nog toe in de regio competitie uitkomt is een uitzondering ,want de selectie spelers van vertegenwoordigende rayon team word geadviseerd bij een vereniging te gaan spelen die in het rayon uitkomen, om daardoor de trainingen makkelijker te kunnen blijven volgen, vooral in tactische zin dan. De wedstrijden die dit U15 team speelt zijn in de regel tegen teams, die in een iets oudere leeftijd categorie uitkomen.

Afgelopen zaterdag werd er een wedstrijd tegen Crackerjacks gespeeld,Niek stond niet in de basis maar kwam al snel in het tweede kwart aan spelen toe,eigenlijk tot het einde van dit kwart.Wat opvalt is dat Niek een goede team speler is, binnen het geheel van ongeveer 20 selectie spelers merk je dat Niek de spelletjes goed door heeft,waar veel jongens van zijn leeftijd al flink in de hoogte en breedte zijn gegroeid merk je dat Niek alleen in de lengte aan het groeien is. Dat de andere spelers fysieker zijn is geen probleem want Niek probeert op snelheid en met hard werken in de verdediging zijn steentje bij te dragen. De tweede helft van de wedstrijd pakte hij ook nog aardig zijn minuten,kwam diverse keren goed vrij en liet zijn team maatjes door hard werken makkelijk scoren.

Als jullie benieuw zijn geworden naar zijn spel,Niek is geregeld te zien in de Wethouder Smithal om daar met zijn team maatjes van U18 hard te werken zich naar de 1e klasse te spelen.

Comment here