Matige wedstrijd voor Heren 1

MAASSLUIS – Afgelopen zaterdag speelde de Eagles hoofdmacht tegen Leiden. In de uitwedstrijd hadden de Eagles verrassend van deze sterke tegenstander gewonnen in een goede wedstrijd. Bij een overwinning waren de Eagles zeker van de vierde plek wat recht geeft om ook na de jaarwisseling in de 1e klasse te blijven spelen. De Eagles begonnen nog met een score van Niels Warffemius, hierna was het echter Leiden wat het initiatief naar zich toe trok.  Aanvallend ging het dit het kwart nog redelijk goed getuige de 20 punten dit kwart. Echter, de 24 punten tegen dit kwart was teveel. Dat het vooral aan de verdedigende intentie ligt bij de Eagles werd ook pijnlijk duidelijk in het tweede kwart. Ook nu weer kon Leiden 23 punten maken. Nu de aanval bij de Eagles stokte liepen de Leidenaren dan ook eenvoudig uit naar 33-47 bij rust.  Een achterstand wat niet onoverkoombaar is binnen het basketbal. De Eagles zaten duidelijk niet in de wedstrijd en de frustraties liep er van af. Dat dit niet het spel ten goede kwam bleek ook uit het feit dat Leiden ook het derde kwart eenvoudig won (14-23). Het vierde kwart had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Beide teams geloofden het wel en met een 19-19 kwartstand werd de wedstrijd uiteindelijk verloren door de Eagles met 66-89.
Topscoorder in de wedstrijd werd Lukasz Smiechowski met 30 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Rik van der Vaart en Stefan Kraaijeveld met beide 10 punten.