Under 18 eindigt knap 2e

MAASSLUIS – Laatste wedstrijd van het eerste seizoenshelft in de tweede klasse,de uitwedstrijd werd gewonnen na een leuke pot met goed geconcentreerd basketball.

Vooraf vroeg bij elkaar gekomen om een beetje de sfeer proeven van de Smithal en om zoveel mogelijk warmloop tijd te hebben. Opdracht vandaag was de Dordtenaren vanwege hun lengte te dubbelteamen bij balbezit rondom de bucket. We starten stroef 4 vrijeworpen gemist,ook Rowic schoot niet met scherp 2 uit 6.vrijeworpen. Het zou dus een een fysieke strijd worden,gelukkig hebben we een brede bank dus we kunnen wat opvangen.

Na minuut 3 komen we een beetje los met een driepunter en een drive van Gio.Gevarieerd in aanval gaan we verder er worden goede drives gepakt en mooie pic en rols afgeleverd.Door het strenge fluiten komen we al snel in foutenlast en dus moeten we doorwisselen,maar ook krijgen we kansen door het strenge fluiten 11x staan we aan de vrijworplijn  alleen de 5 punten daaruit zijn te weinig. Met nog een paar seconden neemt Niek met een drietje en word foutief afgestopt en schiet 2 uit 3,we sluiten af met

20-12.

Het tweede kwart zal er een zijn die mij nog lang heugen ,Rowic word compleet onder de voet gelopen break naar break gaat over het veld en worden vaak zeer fraai afgemaakt, de verdediging stond echt als een huis en voor elke bal word gevochten.

De ouders die naar hun zonen en andere nieuwsgierige leden die kwamen kijken kregen een mooi spektakel voorgeschoteld. `

Toen de rookwolken waren opgetrokken stond er een 56-21 stand op het bord.

Normaal gesproken gaan we de kleedkamer in tijdens de pauze maar een paar woorden na zo’n super kwart waren genoeg want als je zo speelt valt er niet zoveel te verbeteren.

We gaan weer met plezier verder en door de druk van het hele veld MTM loopt het weer lekker er na 14-5 run merk je dat de concentratie verslapt en nemen de getergde spelers van Rowic het heft in handen door veel te snijden naar de basket en fel hun layups lopen We nemen een time out om de boel weer neer te zetten,het niet goed verlopen van de aanvallen is ook te wijten aan het ons nieuwe spelletje wat nog niet lekker loopt. We besluiten terug naar de 5 out te gaan maar het blijft rommelig. Rowic heeft er weer geloof in en komt tot 74-42 in het derde kwart.

Het vierde kwart de jongens op het hard gedrukt niet te snel te willen spelen en gewoon ons eigen ding te doen,omdat de refs strak blijven fluiten in de bucket komt Jaisy al voor het 4e kwart op de bank met 5 fouten. Dat Jaisy al met 5 fouten op de bank zit is omdat hij zo enthousiast is en het team wil helpen, zeker dat hij hier beter in word,je

merkt dat hij met de kritiek goed om gaat. Na 2 minuten komen we weer een beetje in de wedstrijd en omdat we al een mooie stand op het bord staat willen graag naar de 100pnt toe. Het team wisselt goede rustige aanvallen af tot snelle acties naar het bord,we komen dit kwart tot 12 schoten van de vrijworplijn en komen nu aan een beter doelsaldo op de lijn van 8/12 pnt.

8 van 10 spelers komen tot scoren toe,alleen Daniel en Micheal (net terug van blessure)niet maar dit is vooral omdat zij zich in dienst van het team stellen door veel rebounds

te pakken. Ook aan de kant van Rowic staan 2 jongens aan de kant met 5 fouten zodat we weer lekker kunnen aanvallen en komen net niet bij ons doel van 100pnt .

98-61 eindstand.

Giovanni komt deze wedstrijd tot een seizoens high score van 27 pnt en 10 uit 16 van de vrijworp lijn,een goede score van een zeer gedreven speler die alleen aan zijn rust in het veld moet werken en het veld overzicht moet houden.

De andere jongens hebben zich ook laten gelden met goede scores;

Niek 20pnt 1×3 en 2/3ft,Samir 18 pnt 0/2 ft,Mark 8 pnt 2/4ft,Jaisy 8pnt,Dave 6 pnt, Denzel 4 pnt 0/2,Martijn 3 1/2 ft.  vrijeworp percentage 51%

2e helft van het Seizoen gaan we 1e klasse spelen waar we zullen zien hoe ver we zijn als we tegen betere team gaan spelen en we tegen hopelijk meer tegenstand gaan krijgen.