Under 14 ongeslagen winterkampioen

WADDINXVEEN – Vooraf werd er in de laatste competitiewedstrijd al niet te veel tegenstand verwacht van de formatie uit Waddinxveen. De jonge thuisploeg had in de Westlandhal al met 112-27 op de broek gekregen en staan bijna onderaan de ranglijst.

De combinatie van Green Eagles en Westland Stars daar in tegen waren al kampioen, hadden nog geen nederlaag geleden en verscheen met een complete, 12 vrouw sterke, ploeg  aan de wedstrijd.

Na een wat stroef begin, 3-4 na 3 minuten, gingen de Green Stars zoals verwacht “los”.

Eugenie Overman was met 8 punten in de 1e periode het meest doeltreffend en liep zelfs dit keer niet snel tegen persoonlijke fouten op. Vijf minuten half veld man to man werden afgewisseld met 5 minuten pressing verdediging en na 10 minuten was de stand 6-27.

In de 2e periode was de half veld man to man al direct slagvaardig en lag de weg voor een vrije lay up vaak open. Bij 6-41 kwam de pressing weer uit de kast waartegen de sympathieke gastvrouwen vreemd genoeg nog enkele keren konden tegenscoren. Ruststand 10-57. Op koers dus voor de honderdpuntengrens.

Na de pauze een exact zelfde beeld. Zelfs de periodestand was precies gelijk aan die van het 1e kwart (6-27).  Zeven verschillende speelsters droegen bij in de productie en ook nu werd de verdediging na 5 minuten weer afgewisseld.

De laatste 10 minuten was er geen verslapping. Door veel  door te wisselen was er niet veel vermoeidheid bij de kampioen en waar kwart 2 eindigde in 4-30 werd de laatste periode gewonnen met 4-29. Manon Brouwer moest vroegtijdig met 5 persoonlijke fouten naar de kant en Eugenie Overman had de eer om het honderdste punt te scoren.

Na afloop was er , toch nog, grote vreugde omdat het kampioenschap met een ongeslagen status was afgesloten.

Leila van der Beek was in de aanval bijna niet te stoppen. Zij scoorde 32 punten in 20 minuten speeltijd. Ook Gabriela Uitterlinden (18), Eva Kerkhoven (12), Eugenie Overman (12), en Lotte Vreugdenhil (11) kwamen in de dubbele cijfers.