Dames 2 verliest in Waddinxveen

WADDINXVEEN – In het duel om de rode lantaarn trad de Maassluise formatie bijna compleet aan. Met 10 dames werd begonnen tegen een gemotiveerde tegenstander die in deze laatste competitiewedstrijd graag de 1e overwinning wilde binnenhalen.

Zoals in voorgaande wedstrijden al meer gebeurde duurde het een tijdje  (in dit geval ongeveer de hele 1e helft) alvorens de aanval van de Green Eagles een beetje op gang kwam. Verdedigend was er begonnen met een man  to man over het hele veld. Dit werkte 8 minuten redelijk. Wel werd er vaak een aanvalsrebound weg gegeven maar dit had niet tot gevolg dat de thuisploeg veelvuldig aan scores kwam. Op de krachteloze aanval te verbeteren werd,bij een 10-4 achterstand, de verdediging omgezet naar een 2-3 zone in de hoop de aanval productiever te maken met meer fastbreakdreiging. Helaas werkte dit averechts op het resultaat want de thuisploeg schoot, met oa een driepunter, de kwartstand naar 17-4.

Met 9 punten in de 2e periode werd de productie weliswaar meer dan verdubbeld  maar 9 punten is nog steeds niet een scorend resultaat waar de gemiddelde basketbalploeg tevreden mee zal zijn.  De teruggekeerde man to man verdediging hield de Flyers op 12 punten in dit kwart met een 29-13 ruststand tot gevolg.

Na de thee was er een duidelijke verbetering te zien in de Maassluise aanval. Esther Jong en Carmen Renten scoorden een paar mooie punten en de vrije worpen van Judith vd Linden vielen goed. Met nog 10 minuten te gaan was er met een 39-30 tussenstand nog hoop op een overwinning.

Na 5 minuten in de laatste periode was het verschil teruggebracht tot 3 punten maar helaas was de pijp toen leeg. Waddinxveen profiteerde  toen van enkele malen slordig balverlies. In de laatste 2 minuten werd de achterstand van 48-40 nog verkleind naar 48-43 maar verder kwamen de Eagles niet. Omdat de thuiswedstrijd met 57-45 was gewonnen  bleven de gastvrouwen uit Waddinxveen nog wel de bezitters van de rode lantaarn. Bij de Green Eagles scoorden Judith vd Linden en Esther Jong beide 13 punten.