Meisjes u14 zet zegereeks voort in rayonklasse !

‘S GRAVENZANDE – Het meisjesteam onder 14 jaar van de Green Eagles /Westland Stars combinatie werd ongeslagen kampioen in de regio klasse en promoveerde naar de rayoncompetitie. Hierin moest worden begonnen met een thuiswedstrijd tegen de onder 14 talenten van Lokomotief uit Rijswijk. Deze ploeg was in de 1e competitie al 2 keer tegenstander van het Westlandse onder 16 team. Beide keren wonnen de u16 meiden met ongeveer 30 punten verschil. Nu deden de U14 meiden het nog veel beter.

Manon Brouwer had er na het kerstreces duidelijk zin in en ging met veel energie voor in de strijd direct na de sprongbal.  Na haar 1e score hadden de meiden de pech snel tegen persoonlijke fouten aan te lopen. Lokomotief profiteerde niet en na 3 minuten ging het scoren verder door punten van Eugenie Overman , Gabriela Uitterlinden en Eva Kerkhoven. Laatst genoemde deed ook in de verdediging uitstekend werk door de gevaarlijke center van Lokomotief aan banden te leggen. Nadat de stand tot 15-1 was opgelopen kwamen de bezoekers aan het eind van het kwart nog terug tot 19-7.

In de 2e periode  werden de eerste 4 punten weer gescoord door Manon Brouwer waarna nog 5 meiden haar voorbeeld volgden. De pressie verdediging kostte de thuisploeg veel energie maar dit betaalde uit in de vorm van een 40-9 voorsprong. Ook nu waren de laatste scores voor de tegenstanders met een 44-13 ruststand tot gevolg.

Ook in het 3e kwart was de thuisploeg dominant. De punten werden weer goed verdeeld over 6 verschillende speelsters. Lokomotief mocht nog een aantal keren naar de vrije worplijn omdat de Stars wel erg veel persoonlijke fouten kregen en met nog 10 minuten te spelen was de wedstrijd verrassende wijs  al beslist (65-19)

In de laatste periode was er geen verzwakking.  Lokomotief kwam in de kwart weliswaar tot 10 punten maar 24 punten van “de Stars” deed de wedstrijd eindigen in 89-29. Een nog veel beter resultaat dan de meisjes van U16 lieten zien in de 1e competitie en dat ondanks 24 persoonlijke fouten, tegen slechts  7 van de bezoekers. Tien meiden (Emmely vd Meer en Nicole Lelyveld ontbraken helaas) verdienden vandaag allemaal een dikke voldoende. Eugenie Overman kon dit keer 28 minuten spelen omdat ze , voor de verandering, niet in foutenlast kwam en scoorde 20 punten. Manon Brouwer maakte 16 punten, Gabriela Uitterlinden 14 en Lotte Vreugdenhil 10 punten ondanks haar 5 persoonlijke fouten.