Heren 2 lijdt kille nederlaag

ZEIST – Na de ruime nederlaag van vorige week waren de mannen van heren 2 gebrand op een goede prestatie in de wedstrijd tegen BZ ‘ 72. Er moest daarvoor wel worden afgereisd naar een nieuwe sporhal in Zeist waar ook de thuisploeg nog maar weinig had gespeeld. Toch kon BZ de basket al direct in het begin van de wedstrijd beter vinden. De 20-7 periodestand was niet het gevolg van een slecht functionerende Maassluise zone verdediging maar meer van een krachteloze aanval.

In de 2e periode ging het allemaal een stuk beter. Reeds in de 1e seconde was er al een makkelijke score van center Harry v Malsen en tot 4 seconden voor de pauze leken de Eagles zelfs de 2e periode te gaan winnen maar door slordig balverlies ging dit niet door en werd de rust ingegaan met een 38-24 achterstand.

Na de pauze was het al snel over en uit met de Maassluise aspiraties. Maar liefst 8 minuten werd er niet gescoord door de Eagles die wel 14 tegentreffers moesten incasseren. Enkele vrije worpen haalden gelukkig de hatelijke  “nul” in deze periode  van het scorebord.

Ook in de laatste periode was er van veel tegenstand geen sprake meer hoewel  17 Maassluise punten misschien anders doet vermoeden. In een koude sporthal eindigde de wedstrijd in een kille 88-44 nederlaag met Samir Rezeika als meest productieve speler (13 punten).

Een positieve vermelding verdienen de dames Cloo en Celikel die de wedstrijd uitstekend floten.