Heren 1 knokt maar verliest ruim

MAASSLUIS – Op een ongebruikelijke dinsdagavond stond voor het eerste herenteam van Green Eagles de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. In de eigen Wethouder Smithal werd er aangetreden tegen Punch 2 uit Delft. De Eagles speelden zonder Lukasz Smiechowski, die na een half jaar in Maassluise dienst andere oorden heeft opgezocht, maar met Green Eagles U22-speler Shady Rezeika.

Het eerste kwart van de wedstrijd ging gelijk op. In aanvallend opzicht kwamen de Eagles met name via Stefan Kraaijeveld tot scoren en in de verdediging werd er door het hele team hard gewerkt. Via een mooie driepunter van Wouter van den Berg werd het eerste kwart afgesloten met een 15-18 stand. In het tweede kwart begon het bij de ploeg uit Maassluis in aanvallend opzicht echter minder te lopen. Hoewel de tegenstander op slechts 14 punten werd gehouden, wisten de Eagles in deze periode zelf maar zeven punten te maken. De ploegen gingen daardoor de rust in met een 22-32 stand.

Omdat de thuisploeg (waar Rik van der Vaart met een hamstringblessure uitviel) ook in het derde kwart maar zeven punten wist te maken en de bezoekers steeds meer raak gingen schieten, dreigde een grote afstraffing. De Eagles lieten dit echter niet gebeuren: door zowel in de aanval als in de verdediging hard te blijven werken, werd het vierde kwart met 22-13 gewonnen. De wedstrijd eindigde daarmee in een 51-71 nederlaag voor de ploeg uit Maassluis. Stefan Kraaijeveld kwam deze wedstrijd als enige aan Maassluise zijde tot dubbele cijfers, hij maakte 24 punten.

Aankomende zaterdag staat voor Green Eagles de thuiswedstrijd tegen Binnenland 2 op het programma.