Dames 1 begint met overwinning

MAASSLUIS – Voor de winterstop was er een mooi winterkampioenschap voor de dames van Green Eagles waarmee de dames zich plaatsten voor de kampioenspoule. Nu is het weer vanaf 0 beginnen in deze poule met als doel plaatsing voor de finale wedstrijden. In deze nieuwe poule was de eerste tegenstander Zoebas uit Zoetermeer. Een bekend team uit voorgaande jaren, maar er was nu al twee jaar niet meer tegen gespeeld in competitie verband.

De start van de wedstrijd: Het begin was voor de Maassluise ploeg. Door een felle verdediging was er veel bal winst wat om werd gezet in snelle fast break scores van Anouk van der Kooij en Willeke Bruins. De stand liep al snel naar 16-6 waardoor er vertrouwen groeide. Helaas werd het snelle spel van de Eagles opeens slordig en te snel spel. Slechte passing, verkeerde beslissingen en ook te weinig rust zorgde voor een 3-8 run in het voordeel van Zoebas. Het tweede kwart zette dit door en verslapte zelfs de verdediging. Uiteraard was niemand tevreden en er kwam zelfs wat irritatie. Zoebas profiteerde hiervan en wist er een gelijk opgaande wedstrijd van te maken. De ruststand 32-24 voor de Eagles.

In de rust was er werk aan de winkel voor de Eagles, ze moesten zich realiseren dat dit anders moet. Dit was niet het niveau van deze groep, ze konden veel beter. Het koppie omhoog, hard en vooral slim werken in de verdediging en van daaruit naar de aanval.

Het derde kwart werd goed gestart. Suzanne van Driel en Daisy Otto eisten de ballen onder de borden op en speelden deze naar Roos Jordans, Renate Warffemius of Willeke Bruins. Deze pushten de bal naar voren en speelden elkaar vrij. Dit resulteerde tot 6 punten van Renate, 8 van Willeke en 10 van Roos. Maar ook de hard werkende Daisy en Suzanne speelden goed, vooral wanneer er een set aanval werd gespeeld en zij scoorden dan ook 4 en 6 punten. Een heel goed kwart (32-12) wat dit vijftal volledig speelden (mede door het goede spel en mede doordat de wissels het veld maar niet in konden omdat de bal niet uit ging).

Het vierde kwart was iets rommeliger maar was aanvallend niet slecht. Enkele mooie aanvallen zorgden ervoor dat Anouk en Willeke vrij konden aanleggen en dat is positief. Niet alles ging raak maar de aanvallen zagen er goed uit. Verdedigend was het echter iets te weinig wat er in het laatste kwart getoond werd, de intensiteit zakte iets, en ondanks de ruime voorsprong kon dat beter.

De wedstrijd werd ruim gewonnen en het is mooi dat de eerste helft opgevolgd werd door een betere tweede. Vrijdag staat er een zeer sterke tegenstander te wachten, Apollo Amsterdam uit. Spannend en vooral een mooie uitdaging!

Willeke kwam tot 24 punten, Roos en Daisy volgden met 12, gevolg door Suzanne (9) Anouk (7) Renate (6) Fleur (4) en Marloes (2) wat de eindstand 78-52 maakte.