Heren 2 boekt zwaarbevochte overwinning!

MAASSLUIS – Heren 2 heeft dit seizoen lang op de eerste winst moeten wachten. In de 1e competitiehelft was soms meer dan 50% van het team geblesseerd. De 2e helft begon gelukkig weer met een voltallige selectie maar ook nu werden de eerste 2 wedstrijden verloren. Afgelopen zaterdag kwamen de “onder 25 jaar” talenten van eredivisionist Rotterdam Basketbal op bezoek in de Wethouder Smithal en dit treffen eindigde in een zwaar bevochte overwinning .

De binnenkomst van tegenstander Rotterdam Basketbal imponeerde. De 2.07 meter lange atletische center van de Rotterdammers werd geflankeerd door snelle spelers waarvan vele de status van schutter meedroegen.

In de 1e periode werd al direct duidelijk dat beide ploegen elkaar niet veel ontliepen. Playing coach Richard Otto gaf het goede voorbeeld bij de Eagles en scoorde de eerste punten waarna Rotterdam een  5-9 voorsprong nam. De Rotterdammers leden echter ook veel balverlies.  De Maassluise zone verdediging zat ook goed in elkaar maar de Eagles op hun beurt waren aanvallend niet trefzeker. Veel afstandschoten troffen geen doel en hoewel de lange Rotterdamse center aanvallend niet veel scoorde was er in de aanvalsrebound voor de thuisploeg weinig te verdienen. Een en ander had tot gevolg dat de 1e periode eindigde in een schamele 10-10 stand.

In het begin van de 2e periode leek het helemaal fout te gaan met de Eagles. Met slechts 2 punten in 5 minuten  bleef de aanval onmachtig. Het Rotterdamse afstandschot ging beter vallen en met de lange mannen van de thuisploeg op de bank ging ook de center van Rotterdam Basketbal scoren. Bij 12-23 werd op 2-13 run gestopt. Door scores van Shady Rezeika en Kees Brugman werd de ruststand bepaald op 21-31.

Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op. Ook Rotterdam ging tijdelijk een zoneverdediging spelen maar dit pakte niet goed voor ze uit. Wouter vd Berg schoot vanuit de hoek met scherp en inside kwamen Harry van Malsen en Ruben Kraaijeveld goed door. Rotterdam ging wel beter schieten. Hierdoor bleef het verschil hangen rond de 10 punten. Enkele seconden voor het einde van het 3e kwart was er een driepunter met bonus van routenier Kees Brugman waardoor de stand bij ingang van het laatste kwart 47-51 werd.

De Eagles konden het aanvallende ritme (26 punten in het 3e kwart) in de laatste periode goed vasthouden. In de verdediging werd er nog een tandje bij geschakeld. Er werd met name fysieker gespeeld en bij 58-58 kwamen de Maassluizers langszij.  Ruben Kraaijeveld en Samir Rezeika scoorden in de slotfase van de vrije worplijn en van afstand. Een driepunter van Samir leek de wedstrijd 2 minuten voor tijd al te beslissen (66-61) maar Rotterdam kwam nog even terug. In de laatste minuut hielden de gastheren het hoofd echter koel en eindigde de wedstrijd in 71-64.

Topscorers vandaag; Samir Rezeika 17 punten, Wouter vd Berg 14 en Ruben Kraaijeveld 11.