Dames 1 komt slechte start niet te boven

AMSTERDAM – De uitwedstrijd tegen het sterke Amsterdamse Apollo is op papier de zwaarste wedstrijd van de seizoenshelft. Vele speelsters in dat team hebben eredivisie ervaring. Dat maakt het ook een leuke wedstrijd om te spelen op voorhand.

De start van de wedstrijd was rommelig van twee kanten. Beide ploegen scoorden niet ondanks enkele goede kansen. Willeke Bruins brak de ban met twee rake vrije worpen waarop Apollo reageerde door drie mooie scores waaronder een driepunter van hun nr. 10 Overbeeke. Na een time out werden de Eagles echter zeer slordig. De passing werd slecht verzorgd en open / makkelijke passes werden niet gegeven. Met enkele turnovers liep de wedstrijd nog tijdens het eerste kwart weg van de Eagles. Stans na het eerste kwart: 20-4! Dat is een dramatische start, vooral aangezien het onnodig was. Zeker, dit Amsterdamse Apollo is sterk en speelde goed en verzorgd basketbal. Maar al dat turnovers waren eigen schuld. Opdracht voor tweede kwart; herpak jezelf, laat de bal gaan, en probeer het gat te verkleinen.

Het tweede kwart werd veel beter gestart, na enkele goede aanvallen kwamen de Eagles op de vrije worp lijn of werd er gescoord. Het was dat de vrije worpen slecht geschoten werden (4 op 10) en Apollo met drie seconden te gaan een score wist te maken vanuit een balinname anders was er in plaats van 15-15 bijvoorbeeld een 13-18 kwartstand mogelijk geweest. Nu bleef het verschil 16 punten.

Voor het derde kwart gold eigenlijk hetzelfde als voor het tweede, en van daaruit werd er gestart. De eerste zeven minuten waren voor de Eagles e de stand kwam tot 28-40. Mede door enkele mooie acties van het hele team waarop een speelster vrij kwam. Helaas viel de scoringsproductie daarna even stil en liep Apollo weer uit.

Het laatste kwart ging verder op de vorige twee kwarten. Op zich niet slecht, alleen bleek het niet meer mogelijk om het gat te dichten. Er werd gedurende de wedstrijd wel beter verdedigd waardoor de Amsterdamse dames minder makkelijk scoorden, maar zelf scoren bleek lastig deze vrijdagavond.

Na de 16 punten voorsprong in het eerste kwart werd de rest van de wedstrijd met 2 punten verschil verloren zodat er 58-40 op de borden stond. Opvallend was verder dat alleen Willeke (13) en Suzanne (8) scoorden in de tweede helft. Samenvattend: Jammer van de start, redelijk opgepakt nadien tegen een sterk Apollo. Op naar de volgende wedstrijd voor revanche.