Heren 1 komt sterk voor de dag

SPIJKENISSE – Op een ongebruikelijke zondagavond had er om zeven uur begonnen moeten worden in Spijkenisse tegen Hurricanes. Omdat het licht in de sporthal uitviel begon de wedstrijd 40 minuten later. De Eagles startten het beste en wisten een gaatje te slaan met 8-12 na zeven minuten.  Dit verschil wisten de Eagles vast te houden tot de rust (32-39). Na rust speelden de Eagles misschien wel hun beste helft van het seizoen. De verdediging stond goed en er werd goed rebound (alhoewel dit soms lastig was omdat de ballen ver van het bord af vielen). Ook aanvallend ging de bal goed rond en werden de goede kansen gepakt. Hurricanes bleef echter wel bij en kwam door driepunters zelfs terug tot drie punten eind derde kwart (48-51). In het vierde kwart namen de frustraties toe bij Hurricanes en mede daardoor en de strakke verdediging van de Eagles wist Hurricanes slechts 3 punten te maken in de eerste acht minuten van het laatste kwart. De Eagles bleven wel scoren (voornamelijk vanaf de vrije worpenlijn) en liep daardoor uit naar 51-63. In de laatste twee minuten was de wedstrijd gespeeld en scoorden beide partijen er nog enkele mooie ballen (driepunters van Marcel Vaissier en Niels Warffemius). De eindstand werd uiteindelijk 59-74 in het voordeel van de Eagles. Topscoorder in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 21 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Marcel Vaissier (12), Jeroen Derksen en Rik van der Vaart (10).