Under 18 verliest in Oud-Beijerland

OUD-BEIJERLAND – Na het goede optreden in de 2e klasse in de eerste seizoenshelft,werd besloten om het team in de 1e klasse in te schrijven.Na de inschrijving werd duidelijk dat Niek op een hoger plan wilde gaan spelen in het Westland, en na een voorbereidings toernooi begin Januari werden twee onoverkomelijkheden binnen het team geconstateerd waardoor er ineens nog maar 6 spelers overbleven en 1 bankspeler. De 6 spelers, waarvan er 3 nog een U16 leeftijd hebben ,moeten in een poule uitkomen met teams zitten die allemaal spelers hebben die in de U20/22 competitie uitkomen.Het zal niet een heel makkelijke 2e seizoenshelft worden, dus zullen we onze prioriteiten moeten verleggen en niet denken in het winnen van wedstrijden maar in het goed uitvoeren van de opdrachten en stoicijns je eigen spel blijven spelen.

We mochten aftrappen in Oud Beijerland,waar we via de jump via Denzel de eerste score hadden en die kort daarna ook zijn twee vrijworpen benutte en zo een 2-4 stand op het bord kwam.Een beetje onwennig maar met plezier bleven we netjesbij in  het eerste kwart,het kwam er op neer snel de bal op te brengen omdat BOB niet de snelste spelers heeft.16-13 eerste kwart.

Het tweede kwart moesten we het frivole spel zien vast te houden en je eigen ding zien te doen,nou dat was eigenlijk wel aan de jongens besteed we bleven mooi bij en schieten

50% van de vrijeworplijn.Met nog 5 seconden te gaan is er een steal van Martijn bij de middenlijn en zonder te twijfelen pakt hij het schot en net over de middenlijn en knalt het drietje raak,Super leuke 1e helft en de jongens hebben plezier.30-25

Het derde kwart beginnen we traditie getrouw zwak,met een turnover en te veel nadenken in de aanval komen we in de problemen en als de ballen er niet ingaan laten we even het koppie hangen, we komen dit kwart alleen verder met wederom een drietje van Martijn. 46-28.

Het vierde kwart zijn we moe en de aanvallen lopen niet echt,alhoewel we wel leuke akties hebben en als een team hard werken en we totaal niet onder doen voor de tegenstander,maar je merkt dat die meer ingespeelt zijn en wij nu onze draai moeten vinden met jongere en kleinere spelers.eindstand 61-34.

Een wedstrijd waar in af te lezen is dat de heren zeker een goed balletje kunnen stuiteren en voor elkaar knokken,ook moeten de aanval patronen nog aangescherpt worden maar door de vermoeidheid is dit soms net even een tikkie teveel.

Scores;Martijn 12 pnt -2x3pnt en 2/2 FT,Mark 6 pnt 2/4 FT,Samir 6 pnt 2/2 ,Denzel 4 pnt 2/2 FT, Daniel 3pnt 1/6 FT.  Vrijeworpen 55%