Dames 2 verliest van New Stars

MAASSLUIS – In de 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie speelde  het dames 2 team met slechts 7 speelsters.

Rianda van Ast heeft kenbaar gemaakt, vanwege blessureleed, niet meer te kunnen  spelen. Fleur v Baalen en Carmen Renten waren geblesseerd, Annemarie Vaissier verhinderd en Marion Stolk nog niet speelgerechtigd.

Toch was de 1e periode lang niet slecht. Weliswaar namen de gasten tegen de man to man verdediging van de Eagles een 6-8 voorsprong maar toen de thuisploeg een 2-3 zone posteerde werd een 16-12 periodeoverwinning een feit.

In de loop van de 2e periode gingen de New Stars beter schieten terwijl de aanval van de thuisploeg 5 minuten lang bleef steken op 2 punten. Bij 18-24 werd de zone iets aangepast en bij rust was de achterstand voor de Eagles 3 punten (23-26).

Na de pauze werd onder leiding van Judith vd Linden , na 5 minuten, de stand weer op 30-30 gebracht. Vanaf dit moment leken de gastvrouwen het conditioneel niet meer te kunnen bolwerken. Esther Jong en Marloes v Zeijl hadden immers al een wedstrijd bij dames 1 in de benen en tegenstander New Stars was met 9 meiden naar Maassluis gekomen. Met nog 10 minuten te spelen was de achterstand weer opgelopen tot 33-42 en in de eerste minuten van het laatste kwart werd het gat ook niet kleiner. Als noodgreep werd nog een pressing verdediging geprobeerd maar ook dit had geen resultaat. De wedstrijd ging  uiteindelijk verloren met 38-51.  Marloes van Zeijl scoorde 12 punten, Judith vd Linden 11.