Dames 2 verliest met opgeheven hoofd

MAASSLUIS – Andrea Blankestein was afwezig evenals Suzanne Willemse (mu18). Carmen Renten was geblesseerd, Rianda v Ast gestopt en Marion Stolk is nog niet speelgerechtigd.  Er werd daarom weer veel gevraagd van de bankspeelsters  die even er voor een wedstrijd (met verlenging) hadden gespeeld met dames 1.

Een behoudende zoneverdediging deed slechts  4 minuten goed zijn werk (5-2). Bij een 5-10 achterstand waren de Maassluise dames genoodzaakt man to man te gaan verdedigen. Fleur van Baalen deed het aanvallend goed maar liep snel tegen persoonlijke fouten op. Het gat werd niet veel groter en na 10 minuten was de stand 9-15. In de 2e periode echter  liep het verschil sneller op. Ook het weer terugvallen in  een zoneverdediging bracht geen soelaas . Bij rust was de schade opgelopen tot 19-32.

Na de pauze werd gekozen voor een brutale man to man pressing verdediging. Met een goed scorende Esther Jong  voorop werd het verschil snel kleiner en met nog 1 kwart te spelen waren er 9 punten ingelopen (38-42).  Fleur van Baalen had echter reeds 4 fouten en Marloes v Zeijl  verbeet de pijn van een vervelende handblessure.

Opgeven was geen optie in de laatste periode.  De press had nog 3 minuten succes. Bij 42-44 had Judith vd. Linden de gelegenheid de stand, op de vrije worplijn, gelijk te trekken. In tegenstelling tot kort daarvoor lukte het Judith echter dit keer niet beide te verzilveren. Twee scores van de Flyers tegen enkele mislukte Maassluise pogingen waren hierna de  voorbode van het uiteindelijke verlies.  Punten van Marloes van Zeijl mochten niet meer baten. De pijp was leeg bij de 7 Eagles, waarvan er 4 al een wedstrijd in de benen hadden, en de wedstrijd werd , met opgeheven hoofd, verloren met 49-56.