Meisjes Under 14 incasseert eerste nederlaag

DSC_5620HARDINXVELD GIESSENDAM – Na een ongeslagen kampioenschap in de 1e klasse regio en een uitstekende 1e wedstrijd tegen Lokomotief heeft de talentengroep onder 14 jaar de 2e wedstrijd in de rayoncompetitie verdiend verloren.

‘Verdiend’  verloren, niet omdat de ploeg van River Trotters  niet te verslaan was maar vandaag speelde de combinatie Green Eagles/Westland Stars niet goed.

Na 7 minuten was de achterstand al opgelopen tot 18-6. Eva Kerkhoven was tot op dit moment de enige die de basket had kunnen vinden en was persoonlijk verantwoordelijk voor de gehele Maassluise productie. Dit gat van 12 punten bleef vervolgens de gehele wedstrijd bestaan. Het verschil tussen beide ploegen lag in het feit dat de Eagles/Stars het moeten hebben van het collectief terwijl de ploeg uit Hardinxveld wordt geregisseerd door de uiterst talentvolle Imke van Genderen. Dit meisje , ongetwijfeld over een aantal jaren te bewonderen in de Nederlandse eredivisie, zette niet alleen de lijnen uit maar scoorde ook nog eens 28 punten.  Er was dan ook een onaangename taak weggelegd voor de, hardwerkende, beste Maassluise verdedigster  “ Manon Brouwer”  die  bij screens weinig steun kreeg van haar medespeelsters.

Van de meiden die bij de Eagles normaal gesproken de punten maken herstelde Leila vd Beek zich enigszins van haar mindere wedstrijd van vorige week bij MU16 en scoorde ditmaal 14 punten. Eugenie Overman (vandaag 12 punten )daar in tegen ‘dupeerde’ haar team ook dit keer weer door snel tegen 4 onnodige persoonlijke fouten aan te lopen zodat zij meer tijd op de spelersbank vertoefde dan wenselijk.

Het eerste kwart werd afgesloten, via een score van Inge van Driel, bij 21-12. In deel 2 een fraaie score van Nienke Deurwaarder maar River Trotters stond  bij rust nog iets ruimer op voorsprong oa door een driepuntscore van Imke van Genderen. Na de pauze sloeg de scorebalans iets in het voordeel van de bezoekers uit. Het 3e kwart was nog een prooi voor de Trotters maar de laatste 10 minuten eindigde in 14-18.

In deze rayoncompetitie, die wordt gespeeld met slechts 5 ploegen is een kampioenschap, en daarmee een plaats  in de play offs , nog steeds mogelijk maar dan zal de thuiswedstrijd tegen River Trotters zeker moeten worden gewonnen door het collectief van de Eagles/Stars.