Te weinig scorend Heren 2 verliest

OEGSTGEEST – Kees Brugman was , vanwege een kleine operatie, als speler afwezig maar dit loste direct het gebruikelijke coachingsprobleem op. Ook moest heren 2 het doen zonder de gebroeders Rezeika.

Na de opmerkelijke overwinning op het sterke Rotterdam Basketbal was het de vraag of deze opgaande lijn vandaag kon worden voortgezet.

In de 1e periode bleek al direct het gebrek aan stootkracht van beide teams. Ruben Kraaijeveld had uit een vrije worp de eerste  Maassluise voorsprong aangetekend.  Deze 0-1 stand bleef maar liefst 4 minuten lang op het scoreboard. Hoogst ongebruikelijk bij een basketbalwedstrijd. Oegstgeest was de eerste ploeg die de weg naar de basket vond en liep uit tot 9-1 na bijna 8 minuten te hebben gespeeld. Hoogste tijd voor de Eagles om de aanvallende tactiek om te gooien hetgeen leidde tot een 12-5 periodestand.

Het 2e kwart was opmerkelijk productief. Bij de Eagles vielen de scores, in vergelijking met het 1e kwart, als rijpe appelen. Tot 25-18 bleef het verschil 7 punten waarna Oegstgeest stil viel en Stefan Satijn zowaar in het rustsignaal de Eagles voor de 2e keer op voorsprong schot. Ruststand 25-26

Wie had gedacht dat de plotselinge voorsprong de Eagles vleugels zou geven kwam bedrogen uit. Dat wat in de 1e helft al slecht was verzorgd , de verdedigingsrebound, ging in de 2e helft al niet veel beter. Oegstgeest scoorde in de 1e minuut maar liefst 7 punten op rij en de Eagles liepen weer achter de feiten aan. Zelfs met een groot lengteoverwicht slaagde de Maassluise ploeg er niet in op de tegenstander in de rebound te bedwingen en ook het uitspelen van de lengte onder het bord lukte niet. Met nog 2 minuten op de klok was het verschil nog steeds te overbruggen (46-41) maar dichterbij kwam men niet. Het stoppen van de klok als laatste redmiddel betekende zelfs dat het verschil nog iets groter werd. Eindstand 53-46.

Een onnodige nederlaag te wijten aan een onmachtige aanval, een slecht verzorgde rebound en een desastreuze 1e minuut na rust.