Duidelijke overwinning Heren 1

_MHW3379MAASSLUIS – Na de winstpartij vorige week tegen Hurricanes, was het vertrouwen in eigen kunnen gegroeid. De Eagles vonden dan ook dat deze wedstrijd tegen het nog puntloze Lokomotief gewonnen moest worden. De Eagles startten dan ook erg goed en wisten in het eerste kwart (door onder andere 9 punten van Jeroen Derksen) uit te lopen naar 26-12. Ook in het tweede kwart bleven de Eagles goed spelen. Wouter van den Berg bracht met een twee en een driepunter de marge naar 19 punten met vijf minuten gespeeld te hebben in het tweede kwart. De Eagles verdedigende intensiteit was goed waardoor Lokomotief slechts 9 punten konden maken dit kwart tegenover 16 van de Eagles. De Eagles gingen dan ook met een ruime marge rusten (42-21). De slotscore van de eerste helft was het mooist, de langste man Stefan Kraaijeveld gaf een alley oop naar de kleinste man Marcel Vaissier die hem in de lucht raak schoot.
In de tweede helft schakelde Lokomotief een tandje bij in de verdediging waardoor de Eagles moeite had om de basket te vinden. Doordat de scheidsrechters (te) veel toelieten waren de mooie aanvallen van de eerste helft ver te zoeken in de tweede helft. De tweede helft verdiende dan ook geen schoonheidsprijs. Lokomotief wist de tweede helft wel te winnen met 32-34 maar echt spannend is het de tweede helft nooit geweest. De eindstand was uiteindelijk 74-55 voor de Eagles.
Topscoorder in deze wedstrijd werd Jeroen Derksen met 17 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Stefan Kraaijeveld met 14 punten en Wouter van den Berg en Rolf van Baalen met beide 11 punten.