Dames 1 kruipt door oog van de naald

MAASSLUIS – De dames uit Hoofddorp waren in de eerste helft van de competitie ook al twee maal de opponent van de Maassluise dames. Thuis werd ruim gewonnen en uit nipt verloren, op voorhand een goede uitgangssituatie voor deze thuiswedstrijd. De dames hadden echter andere coaches en speelden ook echt anders. Gevolg was een zeer spannende wedstrijd.

Het begin was leuk, het ging heen en weer en beide ploegen scoorden erop los. Na vijf minuten stond het 12-9 en dankzij een kleine run door scores van Willeke Bruins, Daisy Otto en Roos Jordans werd er een gat geslagen, 18-12. De start van het tweede kwart was echter zeer moeizaam. Het duurde ruim zes minuten voordat de Eagles scoorden. De ploeg die in het veld stond wist het niet voor elkaar te krijgen en helaas waren er wissels voor nodig om het weer gaande te krijgen. Slechte passes, ongeduldig spel en verkeerde opties zorgden ervoor dat Hoofddorp helemaal terug kwam in de wedstrijd. Zonde want het was mogelijk geweest een gat te slaan aangezien Hoofddorp in 7 minuten ook niet meer dan 10 punten scoorden. Na enkele scores was er ook wat gedoe in de thuisploeg onderling en wist Hoofddorp nog 9 punten extra te scoren. Ruststand 26-29.

Op zich weinig aan de hand, een minder kwart en toch maar drie punten achter. Maar het vertrouwen bij de uitploeg was gegroeid en zij gingen beter spelen. Een aantal mooie aanvallen eindigden inside met open kansen. Maar ook de Eagles speelden beter. Geduldig werd er tegen de zone gespeeld wat resulteerde in goede scores van Mirjam van Rijn en Willeke. Het gat was nu twee punten in het voordeel van de Eagles. Even leek de Maassluise ploeg weg te lopen  bij een stand van 48-42 en even later 50-43 door scores onder andere op de fast break van Daisy, Esther Jong, Willeke en Roos. Enkele slordige aanvallen en gemiste kansen zorgden dat Hoofddorp weer helemaal terug kwam. En bij een gelijke stand scoorden zij, gevolgd door een geraakte vrije worp, waardoor zij 56-59 voor kwamen. Een mooie driepunter uit twee pogingen van Willeke trok de stand gelijk en met 18 seconden te gaan verkregen de Eagles weer balbezit bij 59-59. Er kon niets fout gaan leek het; of de klok gaat voorbij zonder score, of je gooit de bal als team raak. In ieder geval één kans. Helaas was er slordig balverlies met 5 seconden te spelen en Hoofddorp kwam in die laatste aanval zelfs nog tot een schot. Mis, de wedstrijd leek op een verlenging uit te lopen, maar de scheidsrechter maakte een blunder door een fout te fluiten op dit gehaaste schot. Twee vrije worpen voor Hoofddorp, één raak en de wedstrijd was gespeeld. De aangewezen speelster miste echter beide vrije worpen (die zal slecht geslapen hebben) en het was alsnog verlenging.

In de verlenging ging het opeens makkelijker. De Eagles kwamen tot aanvallen waarbij telkens een fout door één van de Hoofddorp speelsters werd gemaakt. Naar de vrije worp lijn dus. Met een indrukwekkende 14 van de 18 onder druk genomen vrije worpen raak werd de wedstrijd niet spannend meer. Een zeer nipte overwinning. Niet altijd even goed, maar gelukkig hard gewerkt als team om toch te winnen. Eindstand 73-60 waarbij Willeke (29) en Roos (22) samen met Daisy (11) tot dubbele cijfers kwamen.