Ruime overwinning in Leiderdorp

LEIDERDORP – De Eagles hebben na het ruime verlies tegen het ijzersterke Apollo een goede serie neergezet. Vorige week werd er zeer nipt gewonnen maar de overwinning telt. Deze week was de bekende tegenstander Leiderdorp aan de beurt. Twee jaar geleden werden de Eagles nog gedeeld eerste met dit team en een derde team uit Rotterdam, helaas waren en zijn er twee finale plaatsen en vielen de Eagles af door een minder doelsaldo.

Dit seizoen heeft Leiderdorp te maken met veel vertrokken speelsters en naast de kern is er een wat minder sterk team. Toch weten de dames op ervaring af en toe een game te winnen, dus concentratie was geboden.

De Eagles startte dan ook zeer scherp en kwamen, zoals dat heet, goed uit de startblokken. Twee goede acties van Suzanne van Driel zorgden dat de eerste twee aanvallen 4 punten opleverden. Maar de Eagles gingen door; Roos Jordans scoorde er twee op rij, en ook Willeke Bruins, Renate Warffemius en Fleur van Baalen scoorden in het eerste kwart. Eindstand 10-23.

Een mooie score maar zeker nog niet genoeg voor de overwinning. De verdediging bleek echter sterk van Maassluise zijde en dat hield Leiderdorp in de tang, een Leiderdorp dat de eerste helft niet verder kwam dan 20 punten is goed verdedigd. De Green Eagles bleven scoren en met rust stond het 20-39. Het spel was weinig op aan te merken en een verwinning binnenhalen werd vooral een kwestie van goed starten aan de tweede helft.

De start was wat spannend en Leiderdorp gooide er duidelijk een schepje bovenop, een laatste poging nog te winnen. Het werd een tikkie meer fysiek en de stand kwam even tot 32-48. Dat was het moment dat de Eagles gekalmeerd en gewend waren en weer het eigen spel gingen spelen.

Hierdoor werd het derde kwart nipt gewonnen, 18-19. O nee, Daisy Otto besloot in de buzzer van een meter achter de driepuntlijn ring-loos raak te knallen, 18-22. Het laatste kwart bleef leuk, met een 8 punten scorende Esther Jong mede uit drie mooie schoten. Bij Willeke lukte het missen vandaag even niet en dus scoorde zij 35 punten. Wat vooral mooi was, de scores kwamen uit rustige en lange aanvallen.

Al met al een goede game. Eindstand 52-87, Verder Roos met een nette 16 punten, Suzanne met ook een nette 10, op de voet gevolgd door Esther (8) Renate (7) en Daisy (7).