Dames 2 wint met ruime cijfers

MAASSLUIS – Na 3 nederlagen was een bijna voltallig , Andrea Blankenstein ontbrak vanwege een blessure, team belust op een 1e overwinning. Het eveneens nog puntloze Divine moest het slachtoffer worden.

Met assistent coach Michiel Wildeman op de bank startte het damesteam met een 8-2  voorsprong. Scores van 4 verschillende speelsters deed al vermoeden dan het vandaag een teamprestatie zou worden. Divine kwam terug door enkele afstandschoten en 3 minuten voor het eind van het eerste kwart was de stand weer 12-12 gelijk. Dit moment was voor Divine ook het laatste moment waar aan een goed resultaat gedacht kon worden want hierna gaven de Green Eagles gas. Na een 10-3 resultaat in de laatste 3e minuten ontstond er een 22-15 periodestand.

Het inbrengen van nieuweling Marion Stolk in de 2e periode betekende dat de thuisploeg nog beter ging spelen. De snelle Stolk, die haar eerste wedstrijd in de Wethouder Smthal speelde, had mooie steals die snel werden omgezet in punten. Evenals in het 1e kwart kwamen maar liefst 7 verschillende speelsters tot scoren en omdat de verdediging maar 5 punten tegen kreeg was de wedstrijd eigenlijk bij rust al beslist. Ruststand 45-20.

Na de pauze  brak het kwart aan van Marloes v Zeijl. De Maassluise aanval kwam in het 3e kwart “slechts” tot 19 punten maar 13 hiervan kwamen op naam van ‘van Zeijl’ inclusief een fraaie driepunter. Met nog 1 kwart dit gaan bedroeg de Maassluise voorsprong  64-30.

Een Rotterdamse zoneverdediging, samen met enigszins gemakzuchtig spel van de Eagles zorgden er voor dat het laatste kwart een prooi werd voor de bezoekers. Na een maximale voorsprong van 71-35 zagen de Divine dames kans om de thuisploeg 6 minuten lang van score af te houden waarna Esther Jong het slotakkoord had van afstand. Eindstand  73-43. Marloes v Zeijl scoorde 20 punten en werd topscorer in een door de scheidsrechters “Schadde v Doorn” en “de Jager” prima en relaxt geleide wedstrijd.