Ruime nederlaag Heren 1 bij koploper

BARENDRECHT – Een waardeloos derde kwart zorgt voor een verloren wedstrijd. Ondanks dat de Eagles de laatste twee wedstrijden nipt verloren hadden was het vertoonde spel goed te noemen. Met een beetje geluk hadden ze zelfs gewonnen kunnen worden. De wedstrijd tegen de koploper uit Barendrecht werd dan ook met vertrouwen tegemoet gezien. Misschien dat het aan het vroege tijdstip lag (wedstrijd begon om 11:30 uur) maar de Eagles waren de eerste minuten niet wakker (11-4). Hierna begon het door scores inside van Jeroen Derksen beter te lopen. Kwartstand was derhalve 25-17. In het tweede kwart verdedigden de Eagles goed getuige de 10 punten die Binnenland maar kon maken. Aanvallend ging het echter zeer moeizaam bij de Eagles. De aanvallen zelf waren niet slecht echter de bal wilde er op geen manier in. Ruststand was 35-25 in het voordeel van Binnenland. Sterk beginnen in het derde kwart om er zo weer een open wedstrijd van te maken was dan ook de opdracht in de rust.  Het omgekeerde gebeurde echter. Binnenland schoot uit de startblokken en bouwde in 5 minuten de voorsprong naar 20 punten uit.  Hiermee was de wedstrijd gespeeld want terugkomen tegen zo’n goede tegenstander  bleek onmogelijk. Het laatste kwart geloofden beide teams het wel en werd er door beide teams door gewisseld.  Eindstand werd uiteindelijk 89-61 voor Binnenland. Topscoorder werd Stefan Kraaijeveld (16 punten). Ook in de dubbele cijfers kwamen Jeroen Derksen (12) en Rik van der Vaart en Marcel Vaissier (11).