Under 18 verliest 1e thuiswedstrijd

Nadat de 2 vorige uitwedstrijden flink verloren waren,was er nu de eerste thuis wedstrijd in de tweede seizoenshelft. Met de uitgedunde selectie is de laatste tijd hard getraind om in het aanvalsspel meer vaste patronen te krijgen en ook aan techniek is gesleuteld,zo nu en dan plukken de jongens in de afgelopen wedstrijden hier de vruchten al van.

RZ was een tegenstander waar we nog niks van wisten buiten dat ze net als ons nog niks gewonnen hadden,misschien was een stuntje mogelijk!.

Helaas moesten we met wedstrijd met 5 man spelen omdat Samir op uitwisseling was en Dave nog met een een gebroken vinger zit. Gelukkig wilde Hidde en Maikel na hun middag wedstrijd met U16 nog met ons meedoen,helaas melde Maikel zich af met en enkel blessure. Hidde,Mark,Daniel,Martijn en Denzel konden dus hun borst nat maken!

We startte rustig in de aanval om niet direct te vermoeid te raken en ons eigen spel te spelen,maar in de verdediging dachten we te gemakkelijk waardoor al na 4 minuten een time out genomen moest worden met 1-6 stand, 3 makkelijke scores van RZ door het midden,dit moest beter verdedigd worden ! Hierna zag je het een beetje beter gaan lopen en in de 8e minuut kwamen we terug tot 11-13,helaas pakte RZ nog twee scores waardoor we eindigde de 1e kwart 11-17.

Niet geheel ontevreden startte we het volgende kwart,de jongens zagen de stand die niet erg tegen viel …. en dat gaf weer energie. Direct een drive via goed loop werk van Daniel met twee vrijeworpen en kort daarna weer een score van Daniel bracht de spanning weer terug.14-17. Tot aan de 5e minuut bleef het goed samen opgaan met een 18-20 stand,in de 6e minuut een time out genomen om even te rusten,maar na de time out vergaten we simpel te spelen (teveel dribbel en niet vooruit kijken) tegen een slecht uitgevoerde press van de tegenstander waar we onnodig moe van werden en teveel bal verlies leden.Hierdoor raakten we de aansluiting kwijt en gingen we rusten met met 18-31 stand.

We besloten de tweede helft brutaal te gaan spelen en bij een score van de Eagles kant een full court man to man neer te zetten.Dat lukte deels, maar omdat RZ meer doorwisselde zag je de kracht weg zakken bij de 5 Eagles,met een time out voor een beetje rust en aanvullingen op het aanvals-verdedigend spel zag je de jongens weer

in de wedstrijd flow komen en pakten we allemaal een score.Met een 32 -45 stand beginnen we met het laatste kwart. De jongens werken alle 5 keihard ,je ziet ze steeds met meer met vertrouwen spelen ……, en af en toe kijken ze zo van “wie doet mij wat”. Mooi het zelf vertrouwen van de jongens te zien groeien. Denzel ontpopt zich in het laatste kwart als de inspirator van het team door de bal op te eisen en met assists te strooien waar Martijn in de break situatie vaak goed raad mee weet.

helaas komen we niet dichterbij,verdedigend zijn we in het laatste kwart in een zone gaan staan ,niet eentje waar je je tegenstander zijn gang laat gaan maar met druk op de bal waardoor het hele team moet mee bewegen.Dit levert veel balwinst op,maar kunnen  het verschil niet meer maken.

We eindigen met een knappe 46-62 stand.We zijn nog niet boven de 35 pnt uitgekomen in de tweede competitie helft, tel de inzet van de jongens daar bij op, dan ben je als trainer/coach zeer tevreden en is de basis voor het verdere seizoen gelegd.