Dames 2 neemt revanche op LUSV

MAASSLUIS – Na de verrassende overwinning van het eerste damesteam in de Wethouder Smithal was het de beurt aan dames 2 om revanche te nemen op de nederlaag van vorige week tegen de Leidse studenten.

Een bijna complete ploeg dit keer bij de Eagles waardoor Esther Jong en Annemarie Vaissier nieuwe gezichten waren voor de bezoekers. Vooral laatst genoemde deed de ploeg uit Leiden in de beslissende fase behoorlijk pijn.

Er werd niet veel gescoord in het begin van de wedstrijd. Een goed sluitende zoneverdediging was  5  minuten lang de tegenstander de baas. Aanvallend waren er in deze 5 minuten ook slechts 4 punten van de Eagles. Het 1e kwart eindigde uiteindelijk in 12-8.

Een man to man verdediging in het 2e kwart deed de tegenstander dit keer 4 minuten lang niet scoren en de thuisploeg liep uit tot 20-8. Vervolgens was de Maassluise aanval  weinig productief tot de rust welke aanbrak bij 22-12.

Na de pauze leek de concentratie even weg bij de Eagles. LUSV bestreed de Eagles met een 1-3-1 zone en liep in tot 22-19. Net op tijd kregen de Eagles grip op de zone verdediging en liep weer weg tot 30-19. Een bijna identieke situatie als vorige week alleen waren de rollen toen omgekeerd.  Twee minuten voor het eind van het 3e kwart kwamen de Leidse dames weer terug  tot 32-25 waarna Annemarie Vaissier er een loepzuivere driepunter in gooide.

Ook aan het begin van het laatste kwart , welk begon bij 37-28, was het Vaissier die met een driepunter antwoordde op de eerste scores van LUSV. Toen ook Marion Stolk 2 driepunters op rij scoorde was de wedstrijd beslist. Bij 51-36 was het verschil het grootst en bij 53-45 was de laatste score uit de fastbreak voor Lotte Groeneveld. Eindstand 55-45. De scores van de Eagles waren goed over alle speelsters verdeeld met Marloes van Zeijl  als meest doeltreffende met 12 punten.