Heren 2 komt aan eind net tekort

ROTTERDAM – In een competitie waarin weinig wordt gewonnen spelen de mannen van heren 2  meestal  1 goede helft om vervolgens ineen te zakken,  dit keer hield heren 2 het wel 35 minuten vol.

Tegen de nummer 2 van de ranglijst nam Green Eagles brutaalweg een 0-5 voorsprong. Rotterdam Basketbal acteert met een onder 25 jaar selectie en speelt de aanval veelal via hun 2.07 m lange  atletische center waarbij ook veel van afstand wordt gescoord. Bij de Eagles kwamen de scores van verschillende spelers en het 1e kwart werd afgesloten met een 14-16 voorsprong.

Ook in de 2e periode ging de wedstrijd gelijk op. De groenhemden hadden aanvallend iets meer moeite om tot scoren te komen waardoor de rust aanbrak met een (lage) 28-26 stand.

Na de pauze was er dit keer, tegen de Maassluise gewoonte in, geen verzwakking. Wouter vd Berg had in het 3e kwart een bijzonder productieve bui en de Eagles wonnen dit kwart zelfs met 18-21 zodat er met nog 10 minuten te spelen weer een voorsprong op het wedstrijd formulier stond.

In de laatste periode begon mee te spelen dat 3 van de 8 Eaglespelers al een wedstrijd met heren 1 in de benen hadden. In de troosteloze sporthal Alexander zagen, op de kop af, 17 toeschouwers de ploeg uit Maassluis nog 5 minuten tegenstand bieden.  Na het uitvallen van Samir Rezeika was er nog weinig dreiging in de aanval. Na een laatste voorsprong van 53-54 werd er nog maar 1 keer door de bezoekers gescoord waarna de afstandschutters van Rotterdam de wedstrijd beslisten. Eindstand 64-56.

Samir Rezeika scoorde 16 punten, Wouter vd Berg 14.