Ruime thuisoverwinning Heren 1

heren1hurricanesMAASSLUIS – Afgelopen zaterdag hebben de heren van Green Eagles op overtuigende wijze gewonnen van The Hurricanes uit Spijkenisse. In het eerste kwart werd meteen duidelijk dat de Eagles het voornamelijk inside moesten zoeken tegen de snelle mannen uit Spijkenisse. Tegen Stefan Kraaijeveld had The Hurricanes geen antwoord gezien het feit dat hij 14 van de 16 punten in de eerste zeven minuten van de wedstrijd scoorde. Verdedigend waren de Eagles echter veel te slap in het eerste kwart. Te vaak kwam het voor dat de directe tegenstander de Eagles passeerden en eenvoudig kon scoren. In het tweede kwart ging dit al een stuk beter en door deze druk begonnen The Hurricanes ook schoten te missen wat ze in het eerste kwart niet deden. Hierdoor leidde de Eagles met 42-35 met de rust.

heren1hurricanes2Na rust kon ook Jeroen Derksen (die eerst Dames 1 naar de overwinning coachte) met de Eagles meespelen. Met tien punten in het derde kwart liet ook hij zich niet onbetuigd. De Eagles begonnen het laatste kwart met een 63-49 voorsprong. Gedurende het laatste kwart bleven de Eagles geconcentreerd doorspelen en wisten alle Eagles uiteindelijk in de wedstrijd tot scoren te komen. Eindstand werd uiteindelijk 83-60 voor de Eagles.

Een goede wedstrijd van Stefan Kraaijeveld onder de borden zorgde uiteindelijk dat hij topscoorder werd met 34 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Rik van der Vaart (15 punten) en Jeroen Derksen (10 punten).