New Stars maatje te groot voor Dames 2

NIEUWEGEIN – Dames 2 was voorafgaande aan de wedstrijd al het slachtoffer  van het gelijktijdig spelen van dames 1 en het geblesseerd zijn van 2 speelsters. Daardoor begonnen de Eagles de wedstrijd met slechts 6 dames.

Aanvoerster Judith van der Linden hield haar ploeg in het begin van de wedstrijd  in de race door 7 punten op rij waaronder een driepunter (12-09). New Stars liep in de laatste minuten van het eerste kwart weg tot 18-11 en besliste in het begin van de 2e periode eigenlijk al de wedstrijd met  een 14-0 run. De Eagles waren in het 2e kwart krachteloos getuige de slecht 4 punten in dit kwart. Ruststand 39-15.

Na de pauze was er weinig verbetering bij de Eagles. Weliswaar werd er weer iets meer gescoord maar verdedigend werd er veel ruimte weggegeven. Onder andere slechte communicatie gaf de gastvrouwen de ruimte voor 23 punten.

Bij 62-25 brak het laatste kwart aan. Het beeld van de wedstrijd veranderde nauwelijks. Mieke v Deursen  gooide er nog een paar ballen in maar ook dit kwart werd door de thuisploeg gewonnen.

Een troosteloze wedstrijd eindigde tenslotte in 80-32. De meeste Maassluise punten werden gemaakt door Judith vd linden (16) en Mieke v Deursen (10)