Uitgedund Meisjes Under 16 komt tekort

SOEST – Op voorhand zou het een moeilijke klus worden voor slechts 6 meiden van de combinatie Green Eagles/Westland Stars. Blessures en het gelijktijdig spelen van het MU14 team waren hiervan de oorzaak. Het werd een lange wedstrijd op het grote centercourt van sporthal Beukendal in Soest. Veel vrije worpen, 34 voor de thuisploeg en 23 voor de bezoekers deden de wedstrijd bijna 2 uur duren

Al direct in het eerste kwart werd duidelijk dat Red Stars de beste ploeg had. Maar liefst 4 minuten Lang kwamen de Westlandse dames niet tot scoren alvorens de eerste punten werden aangetekend (10-2). Hierna ging de strijd meer gelijk op tot 21-8 aan het eind van het 1e kwart.

Ook in de 2e periode een sterkere thuisploeg. De foutenlast bij de Eagles/Stars liep zodanig op dat voor een vroegtijdig eind van de wedstrijd moest worden gevreesd. Bij de rust was de schade opgelopen tot 46-19 en stonden er 2 speelsters al op 3 persoonlijke fouten.

Na de pauze gaven de meiden uit het Westland bijzonder goed tegenstand. Onder leiding van spelverdeelster Danica Inqjatovic werd dit kwart zelfs brutaal weg met 17-20 gewonnen. Helaas kreeg center Anysa Moelker in de 9e minuut een ongelukkige persoonlijke fout waarna de scheidsrechter te kennen gaf misschien iets te snel te hebben gefloten. In de slotseconden van dit kwart was het diezelfde scheidsrechter die het lot van Anysa bezegelde waardoor de bezoekers met nog 5 speelsters de laatste 10 minuten ingingen.

Het 4e kwart gaf eenzelfde beeld. De Stars/Eagles waren iets beter  en liep verder in tot 65-46. De foutenlast hing echter als een molensteen om de nek van de Westlandse meiden en toen 6 minuten en 3 minuten voor tijd  de volgende speelsters met 5 fouten naar de kant moesten stonden er nog slechts  3 speelsters in het veld tegen 5 tegenstanders. Deze ongelijke strijd begon bij 69-46. Drie dappere meiden verkochten hun huid duur en maakten zelfs als eerste een veldscore met bonus ( 69-49).  Red Stars profiteerde vervolgens van hun overmacht met een 12-0 run waarna Danica Inqjatovic tekende voor de laatste 4 punten.  Eindstand 81-53.